Karriären kunde ha varit över – nu väntar comeback

 Karriären kunde ha varit över – nu väntar comeback

Efter problem med hjärnskakningar tvingades han ta timeout på obestämd tid och avbryta säsongen. Karriären kunde ha varit över. Men nu kommer positiva besked.
– Det blir is i augusti, det är mitt mål, säger Skövde-backen Oscar Niklasson.

Det blev inte mer än åtta matcher säsongen som gick för den 23-årige backen. Han var på väg mot något av ett genombrott som blålinjegeneral när han drabbades av karriärens fjärde hjärnskakning och i november tvingades ta timeout.

”Efter fjärde hjärnskakningen på lika många säsonger tog jag idag beslutet att det blir timeout från hockeyn på obestämd tid. Ett oerhört tungt beslut att ta men något som kommer gynna mig i framtiden”, skrev han då på sitt Instagram-konto.

Men nu kommer positiva besked från backbjässen.

– Det blir is i augusti, det är mitt mål. Jag har saknat det för mycket har jag märkt när jag har tvingats sitta på läktaren, säger Niklasson.

Symptomen är borta sedan länge och backen vågar se positivt på en comeback.

– Det har varit fys som gällt sedan i januari, mycket rehab för nackmuskulaturen. De har gett mig rådet att vila så länge som möjligt. I augusti blir det ju ungefär tio och en halv månad sedan smällen.

Var det rent av nära comeback någonstans under säsongens gång?
– Det är klart jag var sugen. Jag vet inte om det var på skämt, men Kempe frågade, det var ju lite småskador, du ska inte med till Piteå och spela? Men jag vågade inte ta den risken.

Men när det nu blir comeback, då är det spel i Skövde som gäller?
– Det blir det. Jag har ett år kvar på kontraktet.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare