”Vi har försökt vara för konstruktiva”

 ”Vi har försökt vara för konstruktiva”

Inledningen av Allettan har varit en riktig missräkning för Visby/Roma. Efter fem raka förluster är god råd dyra i jakten på playoff.
– Ingen lagdel har klickat, säger sportchefen André Lundholm.

Det började visserligen helt okej med segrar hemma mot bottenlagen Väsby och Valbo, men efter det har formkurvan pekat brant utför för Visby. Efter en bortaturné med tunga storförluster åkte man på däng hemma mot KRIF senast.

– Det är en kombination av olika saker. Ofta är det ju så att en femma fungerar bra eller att försvarsspelet funkar, men just nu har ingen lagdel klickat, konstaterar sportchefen.

När utdelningen efter bra spel i början av serien uteblivit har laget istället fallit ihop vid några mål i baken. Därav de stora siffrorna. Analysen av vad som gått snett är tydlig.

– Det som hänt i flera av matcherna är att vi spenderat alldeles för mycket tid i egen zon, vi har blivit för konstruktiva.

– Vi har försökt vara konstruktiva och spelat fast oss. När vi har förlorat stort har de hänt flera gånger att vi kontrollerat pucken men tappat den och inte kommit ur zon. Spenderar du 35-40 sekunder i egen zon och förlorar pucken flera gånger slutar det med mål i baken eller att det inte finns någon ork att köra i offensiven när man väl får tag i pucken utan måste åka och byta.

Det har istället blivit omständligt och när det går trögt i defensiven blir offensiven lidande.

– Vi har inte varit tillräckligt snabba till puck. Man kanske måste nöja sig med att bara chippa ut. Samtidigt måste vi bli mer spetsiga, vi har varit lite trubbiga. Men det kan man ju inte träna fram, det kommer av att man får sätta några puckar.

 

Inga värvningar
I jakten på att vända den minst sagt dåliga trenden är sportchefen ändå vid ganska gott mod.

– Vi har haft en tung start tidigare, förra gången vi var i södra Allettan tror jag att vi startade med en vinst på de första fem och då lyckades vi experimentera oss fram och hitta vad som krävdes. Men det sämsta man kan göra är att få panik och börja göra massa konstiga grejer som man inte gjort innan, det är tillbaka till grunderna som gäller.

– Vi måste få till ännu mer driv på kassen och ändrar lite i femmorna för att försöka hitta kemi mellan spelare.

Är det rent av så att ni funderar på att förstärka laget för att ta er ur svackan?
– Vi kommer inte ta in några fler spelare innan deadline, det har jag väldigt svårt att se.

– Det hade inte varit några problem att plocka in tre, fyra killar till, men då kanske vi inte spelar i Hockeyettan nästa år. Vi har en ekonomi att ta hänsyn till.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.