”Jag vet inte om man ska säga att de lyckades eftersom vi vann”

 ”Jag vet inte om man ska säga att de lyckades eftersom vi vann”

Västerås lyckades efter många om, ungefär lika många men och en lysande tredjeperiod vända underläge och vinna Hockeyettan-premiären hemma mot Mariestad med 4-3.
– Vi visar bra moral, säger målskytten Johan Skiöld.

Visst det var trotjänaren och klubbhjälten Fredrik Johansson som sköt det avgörande 4-3-målet och fick taket att lyfta på ABB Arena i Västerås, men då hade gästande Mariestad redan säckat ihop. Frågan är om det inte var Johan Skiölds 3-3-puck, det andra målet som Västerås lyckades pilla in på kort tid i öppningen av tredje perioden, som stack hål på ballongen och visade vägen.

– Det var viktigt att få in kvitteringen till 3-3 där, vi behövde det. Vi fick en jävla fart och kunde vända på steken, konstaterade han glatt efter matchen.

– Vi fick tvåan och så kom trean direkt, så det var två snabba och efter det tycker jag vi har mer krafter kvar och det känns som vi får lite mer utdelning spelmässigt också.

Men innan det släppte i sista perioden hade Västerås faktiskt ganska stora problem att lösa Mariestad. I två perioder var det gästerna som var smartast på isen.

– Vi vill mycket, men det blev fel i första perioden. Andra blev det mycket boxplay, vi får kriga på och döda, men i tredje tycker jag vi visar vad vi kan. Jag tycker ändå att i tredje maler vi på och visar att vi har fyra kedjor som orkar pumpa, jag tror det avgör för oss idag.

Det kändes ändå som att ni gick i deras fälla i andra perioden…
– Det är klart det är lite frustrerande och det känns som att vissa utvisningar är lite billiga också tycker jag, men de hade den gameplanen och vi kanske…jag vet inte om man ska säga att de lyckades eftersom vi vann, men vi tog tag i det i tredje i alla fall. Skärpte till oss lite.

Och i slutändan ledde det ändå fram till seger.

– Det var skönt och viktigt att få en bra start här nu, även om det kändes lite illa efter första. Jag tycker vi visar bra moral och krigar på. Över tre perioder är vi svårslagna.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *