Forne Hockeyettan-profilen tar över i AIK

 Forne Hockeyettan-profilen tar över i AIK

Under flera säsonger var den isländske landslagsmannen Emil Alengård en profil i Hockeyettan, nu blir han tränare.

Forwarden som hann med att axla roller både som energispelare och poängmakare för bland annat Mjölby, Vita Hästen och Skövde har bytt roll och står i båset som assisterande tränare till AIKs J20 kommande säsong.

– Jag har inte bara en hockeymässigt ny situation utan jag har även börjat jobba som mentor på Solna Gymnasium. Min relation till spelarna kommer att bli speciell då jag även kommer att träffa dem i skolan. Det kommer att utmana mig att spelarna är långt gångna i sin hockeyutbildning vilket ställer krav på mig att kunna uppfylla dessa, säger han på AIKs hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *