”En boost att förstå att man hade ett marknadsvärde”

 ”En boost att förstå att man hade ett marknadsvärde”

Efter närmare tre säsonger i Hockeyettan med Borlänge blev det dags för centern Patrik Elfsberg att röra på sig. Men inte till Hockeyallsvenskan, utan till storsatsande Hudiksvall.
– När man hörde vilka spelare de är ute efter då förstod man att det kommer bli ett bra lag, säger han.

Många höjde nog en aning på ögonbrynen när Borlänge-kaptenen Patrik Elfsberg för en dryg vecka sedan presenterades som klar för Hudiksvall i den östra serien. Efter två säsonger med ett C på bröstet och allsvenska ögon på sig tycktes det som det borde vara ett logiskt steg att kliva uppåt i seriesystemet.

– Det är klart att jag hoppades på allsvenskan, det är det man jagar efter, men jag fick inget riktigt förslag där så det var bara att se sig runt och kolla vad som fanns att välja på, konstaterar masen.

– Det blir lite ett miljöombyte som jag behövde. Efter kvalseriesäsongen blev det inget i allsvenskan och det var svårt att toppa det. Säsongen som gick blev lite ett steg tillbaka och det kändes som läge att testa något nytt. Det var närmare allsvenskan efter kvalseriesäsongen än det var i år.

Men den 22-årige kaptenen har naturligtvis inte saknat anbud. Med Hockeyettan-mått mätt är han en spetsvärvning.

– Det var kul att se att man hade lite att välja på, en boost att förstå att man hade ett marknadsvärde, konstaterar han.

– Jag hade tankar på att kanske testa Norge eller Danmark också, men när Lillis (Hudiksvalls tränare Lars Lövblom /förf.anm) ringde och gav sin syn på vad som hänt i Hudiksvall kändes det bra. Jag fick ett ganska stort förtroende för honom redan i telefon.

 

”Det var kaos”
Valet föll således tillslut på Hudiksvall i den östra serien. En förening som tycks spänna musklerna ordentligt och hårdsatsa till kommande säsong.

– När man hörde vilka spelare de är ute efter då förstod man att det kommer bli ett bra lag. Det finns resurser och en bra satsning som det ska bli kul att vara med på.

– Jag fastnade för Lillis sätt som han vill använda mig. Han vill spela liknande som Brynäs spelar i junior- och även a-lag. Under junioråren med Leksand har jag verkligen gillat hur Brynäs spelat när vi mött dem och nästan varit lite avundsjuk.

Samtidigt understryker den skicklige centern att det kändes bra att byta serie för att få se något nytt och samtidigt visa att han inte är hemkär. Bortsett från sju matcher i Olofström säsongen 14/15 har han till dags dato spelat sin hockey i Dalarna.

– Det känns ändå skönt att byta serie och få en annan skjuts. Jag vill visa att jag inte är smånöjd med att bara vara på hemmaplan. Det intrycket kan man kanske få när lagen från söder ringer och frågar vad det var som hände i Olofström.

Vad hände i Olofström?
– Det var kaos, det sades att det skulle komma spelare men det hände aldrig och så vidare. Jag kände tidigt att det inte var rätt för mig att spendera en hel säsong där.

Apropå kaos, det var inte avskräckande att välja Hudiksvall med tanke på det kaos som varit kring föreningen den senaste tiden?
– Det är både och, men samtidigt blir man lite fascinerad av att det skrevs så mycket och blir nyfiken på vad som händer. Men jag har kollat upp ordentligt att man kan lita på Lillis och så, jag har bara fått höra positivt av gamla spelare som haft honom. Samtidigt blir det en morot att komma dit och bryta det där.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *