Utredningen läggs ner efter våldet i Kristianstad

 Utredningen läggs ner efter våldet i Kristianstad

Polisutredningen efter våldsamheterna i samband med playoffmötet mellan Kristianstad och Nybro i början av mars läggs ner.

Så kallade supportrar till hemmalaget tog sig över till gästande fans sektion och en Nybro-supporter blev allvarligt skadad och fick föras till sjukhus efter att han ska ha blivit sparkad i huvudet. Kristianstad som klubb valde att agera efter händelsen och stängde av flera personer och en 35-årig man greps misstänkt för misshandel. Men nu läggs den utredningen ner.

– Jag har lagt ner den på en nödvärnsregel där jag motiverar det med att målsäganden bland annat har gjort ett angrepp mot en person. Den tidigare misstänktes gärning bedömer jag faller in under nödvärn. Det innebär en ansvarsfrihetsgrund, säger polisens förundersökningsledare Åsa Nilsson till Barometern.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *