Karriären är troligtvis över – ”Jag känner mig färdig”

 Karriären är troligtvis över – ”Jag känner mig färdig”

Han var en av Huddinges bästa spelare i den nyss avslutade kvalserien, men nu talar det allra mesta för att karriären är över för backen Erik Rosén.
– Jag känner mig färdig. Det är skönt att kunna avsluta där jag vill, säger han.

Den 29-årige backen har under ett flertal säsonger på vift runt om i Hockeyettan gjort sig känd som ett tacklingsvilligt energiknippe med ett mullrande skott och så fortsatte det när han till den här säsongen vände åter till Stockholm och blev klar för moderklubben Huddinge.

Ett Huddinge som räckte hela vägen till kvalserien.

– Jag gör en bra säsong tycker jag själv, jag håller mig på en bra nivå. Det känns bättre att avsluta så än att ge det ett år till och kanske behöva avsluta mitt i för att det inte går.

Till syvende och sist är det en skadehistorik som backen burit med sig stora delar av karriären som gör att han väljer att kalla det en karriär. Det är höften som spökar och i kvalserien har smärtan han spelat med varit extra påtaglig.

– Så tight som vi spelade matcher i kvalserien har jag knappt spelat innan, då blev det riktigt illa. Det var nästan så man fick hjälpa till att lyfta benet ur sängen på morgonen, det liksom strålade.

– Som det känns just nu lägger jag av på riktigt. När man får avstå från att leka med dottern för att man har för ont efter träning och match då känns det som det är dags. Då känns det bra att sluta med en bra kvalserie med moderklubben.

Sämre sätt finns det naturligtvis att sätta punkt på och nu ska familjen få det största fokuset.

– Jag tycker fortfarande att hockey är sjukt roligt, men nu vill jag bara vara lite hemma. Som det känns nu ska det bli skönt att bara vara pappa ett tag.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *