”Vi hade 100 000 över inför kvalet”

 ”Vi hade 100 000 över inför kvalet”

Efter två säsonger i den absoluta botten vågar man inför kommande säsong lyfta blicken en aning även i Surahammar.
– Vi jobbar på att komma på rätt nivå med självbilden och försöka bli bättre, menar tränaren Joakim Lundholm.

I två raka säsonger har Surahammar varit ett strykgäng som legat och skramlat i botten av seriespelet för att sedan värva in spets i samband med transferdeadline och ganska övertygande överleva kvalet. Till kommande säsong hoppas man kunna ta ett par kliv framåt från den positionen.

– Vi spelade med sju-åtta juniorer och många av dem kliver ur junioråldern nu, vi hoppas att de ska kunna ta ett steg framåt, säger tränaren Joakim Lundholm.

– Vi förlorade mycket under säsongen men vi gjorde det ofta med ett eller två mål. Vårt spel blev bättre, men vi hade inte spetsen och gjorde alldeles för få mål.

Men till kvalet lånade man alltså in spets som Oscar Pettersson och Kevin Weiskog och såg på så sätt till att skaffa sig förutsättningen att fortsätta bygga i Hockeyettan även kommande säsong.

– Vi fick in några offensivt skickliga spelare till kvalet och då blir det något helt annat. Då blir de andra bättre också, det blir en helt annan typ av spel. Vi ska försöka få in en förstalina, vi har spelat med tre tredjelinor och då vinner man inte. Man kan vara med och förstöra, men man vinner inte särskilt många matcher.

 

Svårt att värva spelare
Förhoppningen är nu att lyckas med vad man inte gjorde ifjol. Det är inte helt lätt att värva spelare i den position Surahammar befinner sig i näringskedjan.

– Vi har haft svårt att lösa den sociala situationen, de flesta vill inte bo i Surahammar och det finns inga jobb där.

Det är en av anledningarna till de sena värvningarna inför kvalet.

– Vi hade 100 000 över inför kvalet som vi hade som målsättning att göra åt innan, men som vi inte lyckades med tidigare, konstaterar tränaren.

Men nu blåser andra vindar, föreningen ligger betydligt längre fram med planeringen för den nya säsongen än vad som var fallet ifjol.

– Känslan i år är helt annorlunda, allt känns mer positivt, konstaterar Lundholm.

– Det känns som att vi har större chans att få tag i spelare och nu är vi mycket tidigare ute, ifjol hade vi väl knappt någon på kontrakt i augusti. Vi ligger mycket längre fram.

Hur påverkar en sådan sak att Västerås kommer ner i den västra Hockeyettan er?
– Ska Västerås upp igen direkt konkurrerar vi inte på spelarmarknaden, då är det inte samma spelare vi tittar på, men tänker de sig att vara i ettan då är vi konkurrenter.

– Det vore suveränt om de kunde lägga premiären så vi får Västerås hemma. Då skulle vi fylla hallen och kunna leva på de pengarna en hel säsong, skrattar tränaren.

Det tycks som man tillslut vågar lyfta blicken en aning även i Surahammar.

– Om man tittar på lag som Arboga och Köping är de med och utmanar uppåt eller når sjätte-, sjunde-plats, dit siktar vi. Jag tror serien kommer bli jämnare, det kommer inte bli sådana glapp som till oss och Åkers i år.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *