Klubben ber om ekonomisk hjälp för att överleva

 Klubben ber om ekonomisk hjälp för att överleva

Sundsvall befinner sig i en väldigt prekär situation ekonomiskt och tvingas nu be sina supportrar och samarbetsparters om hjälp.

Laget som för ett år sedan gjorde ett gästspel i Hockeyallsvenskan har dragit på sig ett ordentligt ekonomiskt underskott har tvingats säga upp personal under säsongen och skurit i kostnader, men det räcker inte.

”Många av dom som följer Sundsvall Hockey vill se ett så starkt herr-A-lag som möjligt. Representationslagen, dam och herr, är det som som syns utåt och som de flesta förknippar med föreningen. Vi kommer att försöka bibehålla nivån på damlaget. För herrlaget kommer det att bli en så låg kostnad som bara är möjlig, eftersom det primära målet är att få en ekonomi i balans igen”, skriver man i ett pressmeddelande.

Nu har klubben startat en insamling och ber sina supportrar och samarbetspartners om hjälp.

”Vi kommer att ha en tuff tid framför oss med hårt jobb både på och vid sidan om hockeyplanen och behöver nu hjälp för att överleva”, skriver man.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *