De byter tränare trots succén – ”Beredd på att det kunde bli så”

 De byter tränare trots succén – ”Beredd på att det kunde bli så”

Hanhals har gjort klart med en återkomst för den meriterade tränaren Niclas Högberg till kommande säsong. Det innebär samtidigt slutet för André Selander i föreningen. Trots den gångna säsongens framgångar.
– Jag var ganska beredd på att det skulle bli så här, säger han.

Niclas Högberg ledde Hanhals upp i Hockeyettan och valde sedan att kliva åt sidan och ge plats åt André Selander på klubbens tränarbänk. Efter en framgångsrik debutsäsong i ettan sker nu samma tränarrockad igen, men omvänt den här gången.

Men det är ingen bitterhet från 33-årige Selanders sida.

– Jag var ganska beredd på att det skulle bli så här. Jag är jätteglad över året i Hanhals, säger han.

Klubben vill växa och omorganiserar sig en aning inför kommande säsong. Vilket gör att man måste göra vissa förändringar i rollerna i föreningen.

– Frågan hamnade i ett läge där de kände att de ville ta större kliv framåt och även växa på marknadssidan. Jag pluggar och har siktet inställt på att gå klart min utbildning och jag tror inte att jag var aktuell för den rollen, konstaterar Selander.

Således blir det bara ett år i Hanhals trots succén vintern som gick där målsättningen att etablera sig och hänga kvar överträffades med råge då laget var snubblande nära att ta sig bakvägen till playoff.

– De ville att jag skulle stanna som andretränare men vi hittade aldrig riktigt någon lösning som passade. En skicklig tränare har de fått. I Niclas får de en av de mest meriterade i serien, jag tror jättemycket på honom.

– Hade någon annan tjomme kommit in hade jag kanske blivit mer grinig, men inte nu.

Vad som väntar för den unge tränaren nu är högst oklart. Basen finns alltjämt i Göteborg.

– Jag kommer inte flytta på mig i år, det kommer jag inte göra. Vi får se vad som händer, om det inte kommer upp något jobb som verkar roligt kommer jag bara fokusera på att göra klart skolan. Ger man sig in i saker ska det vara något som betyder något. Det måste vara vattentätt.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *