Spetscentern om framtiden: ”Det blir nog en påskrift snart”

 Spetscentern om framtiden: ”Det blir nog en påskrift snart”

Allt sedan tiden i division 2 har centern Erik Glimberg varit en viktig komponent i HC Dalens lagbygge. Nu talar allt för att det blir så även fortsättningsvis.
– Det är väl ingen som vill ha mig efter den här säsongen, skrattar han.

Säsongen som gick blev inte som det var tänkt vare sig för HC Dalen eller för Erik Glimberg personligen. Laget siktade mot Allettan men var istället snubblande nära att hamna i negativt kval. Glimbergs poängproduktion gick ner och han drogs med en efterhängsen skada.

– Jag har haft problem med höften sedan innan jul. Jag vet inte hur mycket jag kan skylla på det, men jag har inte kunnat träna ordentligt. Jag fick ont i ryggen och var inne hos massören hela tiden.

Siktet är naturligtvis inställt på att få ordning på skadeproblematiken under offseason och Glimberg, som är tillräckligt skicklig för att alltid vara föremål för spekulation under silly season, blickar framåt mot en ny säsong.

– Det är väl ingen som vill ha mig efter den här säsongen, skrattar han.

– Jag har ingen agent och det är ingen som hör av sig om jag inte ringer runt och gör det själv. Jag tycker personligen att jag gjorde en lite sämre säsong och då är det svårt att marknadsföra sig själv.

Med andra ord talar det mesta för att det blir ännu en säsong i HC Dalen, det skulle bli centerns sjunde raka i klubben.

– Det blir nog en påskrift nu när vi återsamlas igen.

Du har aldrig funderat på att testa vingarna någon annanstans?
– Klart att jag haft funderingar ibland, kanske att plugga och då testa någon annanstans, men då hade jag inte velat spela i söderserien utan testa något annat. Min sambo är från Mariestad så någon gång har vi väl varit inne på att jag skulle kunna spela där. Men nu har det gått så långt att jag känner att jag vill köra detta här.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *