Bänkad och sågad – nu jagar han revansch

 Bänkad och sågad – nu jagar han revansch

Han blev sågad av sina egna supportrar och marginaliserad till en plats på bänken trots att han spelade sin bästa hockey i karriären. Säsongen som gick var minst sagt annorlunda för målvakten Robin Wallin.
– Det var väldigt dålig tajming för mig när jag kände att jag skulle slå igenom på riktigt, konstaterar han.

Efter att ha gått genom lagets juniorsystem och gjort några säsonger i a-laget väljer 21-åringen att lämna Mariestad. Nu söker han nya utmaningar hos lokalkonkurrenten Grästorp.

– Både jag och Mariestad tyckte att vi hade nåt vägs ände. Jag har trivts väldigt bra, men både för mig och för klubben var det dags att gå vidare, förklarar han.

Den sista säsongen i Mariestad blev också den förmodligen märkligaste. Säsongen 15/16 tog Wallin över som förstekeeper i Mariestad och gjorde ett bitvis aningen ojämnt intryck. Den gångna hösten kom han ut betydligt starkare och spelade riktigt bra mellan stolparna. Vilket också statistiken visar. Sen vet ni vad som hände. En herre vid namn Arvid Ljung klev in i rampljuset.

– Arvid var fantastisk, det var en ära att spela med Hockeyettans bästa målvakt, för det tyckte jag att han var, berömmer Wallin.

När Ljung klev in i Allettan och presterade ett bländande målvaktsspel förpassades den initiale förstekeepern till bänken.

– För egen del känner jag att jag har seglat under radarn, för jag tycker själv att jag har gjort min bästa säsong någonsin. Jag har aldrig spelat så bra som jag gjorde i grundserien. Det var väldigt dålig tajming för mig när jag kände att jag skulle slå igenom på riktigt. Men så klart väldigt kul för Arvid.

 

En säsong med många lärdomar
Som om det inte vore nog med motgången att bli förpassad till bänken fick ynglingen under hösten känna på hur det är att stå i skottgluggen för tuff personlig kritik när de egna supportrarna började vädra åsikter på nätet.

– Under hösten var det supportrar som började skriva att jag var värdelös när jag själv kände att jag varit bra, det tog lite på psyket, medger målvakten.

– Jag fick höra att det pågick och då är det klart att man går in och kollar.

Men sedan supporterklubbens ordförande stått upp för målvakten och laget gett sin stöttning blåste det över och den unge burväktaren tycker att han går ur den tuffa säsongen med stora lärdomar.

– Vi snackade igenom det och jag fick väldigt bra stöttning i laget. Det laget vi hade i år, den lagsammanhållningen var grymt bra. Jag kom ur det starkare och lärde mig mycket. Jag har lärt mig att bli åsidosatt, många hade kunnat lägga sig ner och dö, men jag är inte sådan som person. Jag fick inte chansen, men jag hängde i hela vägen, det gör att jag är stolt över mig själv.

Att du blev kritiserad även om du spelade bra tror du det hade med spelet den föregående säsongen att göra?
– Som människa har man ju sitt första intryck och sen håller man kvar vid det. Jag gjorde några grodor förra säsongen och efter det såg man kanske bara de dåliga grejerna jag gjorde.

 

Skräms inte av konkurrens
Kritiken från supportrarna har blåst förbi och Arvid Ljung har värvats till Almtuna, men trots det väljer Robin Wallin nu alltså att flytta vidare mot nya utmaningar. Grästorp nästa.

– Jag trivdes bra i Mariestad, men kände att det finns risk att det blir likadant med målvaktssituationen igen oavsett vilken uppställning det blir. Det kändes bättre att starta om någon annanstans.

– Grästorp kom med ett bra erbjudande. Det känns som vi kan bli ett Allettan-lag.

Att han kommer få ta upp kampen om förstaspaden med Adam Schoultz som fick lite av ett genombrott den gångna vintern skrämmer inte.

– Det känns som det blev helt rätt med Grästorp, att jag gjorde det så bra under hösten har nog också att göra med konkurrensen, att jag hade en grymt bra kille att tävla med hela tiden.

Som en spelare som startade i Skövde, slog igenom i Mariestad och nu ritar på för Grästorp blir han en av få som representerat samtliga tre Hockeyettan-klubbar i Skaraborg.

– Det är nog hyfsat unikt, skrattar målvakten.

Det var inte så att Skövde försökte värva tillbaka dig nu när du lämnar Mariestad?
– Inga kommentarer, det får du prata med min agent om.

 

Läs också Arvid Ljungs tankar från i vintras när han efter år i division 2 och på bänken slutligen fick chansen att kliva fram.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *