”Man kan spela skitdåligt bara man vinner”

 ”Man kan spela skitdåligt bara man vinner”

Södertälje har haft en tung säsong i Hockeyallsvenskan och fortsätter ha det tungt. 1-3 hemma mot Troja/Ljungby var andra raka nederlaget på hemmaplan i öppningen av kvalserien.
– Det är lite tafatt ser det ut som, men det borde inte vara det, suckade Henrik Thegel efter slutsignalen.

Serien är fortfarande ung, endast tre omgångar är spelade, men Södertälje har fått lite att fundera på efter två förluster på hemmaplan i öppningen. På tisdagskvällen var Troja/Ljungby det rejälare laget och vann med 3-1.

– Det är en jämn match och de gör mål på sina chanser, konstaterade kvalrutinerade anfallaren Henrik Thegel efteråt.

Det var motsatsen till vad Södertälje gjorde, laget vaskade spel fem mot tre i drygt en och fyrtio i den första perioden. Laget kom knappt till avslut.

– Det var inget toppenspel. Då stod det 0-0, gör vi två mål där kanske matchen inte är död, men det skulle gett oss ett bra utgångsläge.

Det känns som att de är lite rejälare än vad ni är…
– Ja, vi strular ju till det på många av målen, jag tappar pucken på andra målet, vid det tredje åker han (Niclas Lehmann /förf,anm) ju mitt i slottet genom två stycken. Det är lite tafatt ser det ut som, men det borde inte vara det. Man måste gå dit, jag vet inte om man funderar lite, det är bara att försöka ta en kille och ta bort honom.

 

Spelar ingen roll hur det ser ut
Förlusten sved naturligtvis, men serien är jämn och Södertälje har fortfarande alla chanser i världen att klara sig kvar i Hockeyallsvenskan. Men då måste man spela bättre än mot Troja. Thegel som varit med om att spela upp så väl SSK som Vita Hästen i finrummet vet vad som krävs.

– Det är så jämnt att alla kan slå alla, det gäller att vara bra…det lag som är bäst för dagen vinner. Det är inget lag som kan spela halvdant och vinna, så jämnt är det.

Vad har du med dig från de tidigare kvalserierna?
– Jag har väl lite rutin, man behöver inte stressa upp sig även om vi förlorat två av tre nu, det är många matcher kvar och som jag sa, alla lag kommer att slå alla, så det gäller att vinna. Det spelar ingen roll hur spelet ser ut egentligen, det är poängen som räknas. Man kan spela skitdåligt bara man vinner.

Känner du att ni har spelet för att ta tag i taktpinnen och ordna detta?
– Ja, vi kan slå alla lag här, det gäller bara att göra det rejält och vara redo varje match.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *