”Det passar oss bättre att möta bättre lag”

 ”Det passar oss bättre att möta bättre lag”

Det har vänt för Troja/Ljungby, efter att laget var illa ute i så väl Hockeyettan-finalen som i playoff 3 mot Mariestad har det lossnat ordentligt i kvalserien.
– Vi gör ett riktigt bra bortaspel idag, jublade slitvargen Mattias Nilsson efter 3-1 borta mot Södertälje.

Favorittrycket tycktes för en stund vara Troja/Ljungby övermäktigt. Det blev förlust med 1-2 i matcher i Hockeyettan-finalen mot Huddinge och laget var snubblande nära att falla i playoff 3 mot Mariestad. Puckurslingen ville inte in, Troja hade förtvivlat svårt att stänga matcherna, men i kvalserien har det vänt. Troja har tre raka segrar, de två senaste på bortaplan mot de allsvenska lagen Västerås och Södertälje.

– I playoff så kände vi väl kanske att vi skulle bara vidare och vi mötte ett vilt krigande Huddinge och ett ännu vildare krigande Mariestad och när vi lyckades ta oss förbi där så släppte det lite, konstaterar Mattias Nilsson.

– Det passar oss lite bättre att möta bättre lag. Vi har haft lite strul med lag som backar hem och har fem man framför kassen.

Det Södertälje-lag som tvingades se sig besegrade av Trojas maskin på tisdagskvällen är i sina bästa stunder offensivt potent, men inte i närheten av lika rejäla som sina gäster.

– Vi sätter bra press på dem, vi håller ihop laget, jag tycker vi har ganska bra kontroll på det.

Är ni överraskade att ni har så pass god kontroll på bortaplan två matcher i rad mot allsvenskt motstånd?
– Nej det tycker jag inte, vi vet att vi är bra. Det passar oss att inte behöva föra spelet hela tiden utan vi kan sätta press på dem. De får lite problem när vi kommer och stressar dem och de gör misstag.

– Det här var en riktigt viktig bortamatch. Jag tycker att vi i det stora hela gör en bra match så det var en skön seger. Vi gör ett riktigt bra bortaspel idag igen.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *