”Det kanske får bli den södra serien…”

 ”Det kanske får bli den södra serien…”

Det blev bara en säsong i Borlänge för målvakten Tobias Sandberg. Efter en jobbig men utvecklande säsong går karriären vidare någon annanstans.
– Någonstans kommer jag att spela, jag vet bara inte var, hur eller i vilken serie, säger han.

I veckan meddelade Borlänge att man inte förlänger kontraktet med målvakten Tobias Sandberg och till helgen rör han sig hemåt för att mellanlanda i Stockholm inför kommande utmaningar. Det stänger boken om en säsong i Dalarna som varit tuff och där han tvingats tackla händelser på det personliga planet lika väl som målvaktskonkurrens från Marcus Hellgren Smed.

– Jag tycker att jag verkligen utvecklats på den mentala biten, det har varit en annorlunda sits att dela på ansvaret.Jag har alltid varit den som stått mest i tidigare klubbar, det har varit ett mentalt kliv att kunna kliva fram i viktiga matcher även om man inte stått så mycket. Att bara gå in och leverera när man får chansen, summerar han sejouren i BHF.

– Jag vill självklart stå alla matcher, men nu var det en annan situation och det var nyttigt.

Men som det nu blivit blir det ingen fortsättning i klubben.

– Borlänge är verkligen den stora familjen, det är väldigt öppet och alla är vänner med alla, på det sättet känns det tråkigt att inte vara kvar. Nu var det den personliga situationen som gjorde att det inte funkade även om det var klubben som tog det slutgiltiga beslutet. Men det är inga hard feelings.

 

Agenten har lagt ut krokar
Nästa säsong går karriären vidare någon annanstans. Det innebär att Sandberg kommer svida upp för sin femte klubb på lika många säsonger. Efter Huddinge, Kalix, Örnsköldsvik och Borlänge blir det….?

– Agenten har börjat kolla runt och har gjort så ett tag. Han har kommit med lite idéer och förslag. Vi får se vad det mynnar ut i, någonstans kommer jag att spela, jag vet bara inte var, hur eller i vilken serie. Jag får se vad som finns.

Känner du att du har fastnat i den klassiska målvaktsfällan att slussas runt för att få spela?
– Det är ingenting jag strävat efter, det har bara blivit så. Vissa klubbar har jag inte velat vara kvar i, utan känt att ett år får räcka. Det har fallit sig lite naturligt, vi får se vad det blir i framtiden.

– Nu har jag ju provat alla serier utom den södra så det kanske får bli den då, skrattar målvakten som ännu inte har något konkret klart inför framtiden.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *