”Vi visar en jäkla moral”

 ”Vi visar en jäkla moral”

Det var knappast säsongens vackraste match, inte heller den hetsigaste och inte alls de mest givna poängen. Men i slutändan fick Kristianstad ändå två pinnar med sig från Huddinge.
– Det kan inte bli bättre, flinade grovjobbaren Viktor Holmqvist efteråt.

Bakom resultatet 3-2 till Kristianstad efter straffar i kvalseriepremiären borta mot Huddinge döljer sig en match med många ansikten. Gästerna startade bäst och kontrollerade tillställningen första tio, men hemmalaget kom tillbaka, tog över och lyckades göra två mål i andra perioden.

Sedan stängde man ner Kristianstad ganska bra ända fram till matchens slutskede när några onödiga utvisningar gav gästerna chansen att plocka keepern och spela sex mot tre. När ettan väl kom dröjde det inte länge förrän även kvitteringen satt. Två mål inom loppet av 52 sekunder med mindre än två minuter kvar av matchen.

Känns det som en stöld eller som att det var välförtjänt?
– Ja vad fan ska man säga, vi fick utdelning i powerplay tillslut. Vi skulle väl ha gjort något mål tidigare kan jag tycka, men annars tycker jag att det är en ganska jämn match, det kunde ha slutat åt vilket håll som helst, konstaterade forwarden Viktor Holmqvist nyktert efteråt.

I den jämna matchen blev det tillslut spetsbacken Joel Persson som sköt kvitteringen och Daniel Andersson som avgjorde straffläggningen, men nyckeln till Kristianstads två poäng var ändå kollektivet.

– Jag tycker vi visar en jäkla moral som kommer tillbaka, jublade Holmqvist.

– Jag måste hylla inställningen här inne i omklädningsrummet, att även om vi har blivit tillbakapressade lite grann så vaknar alla och jag tycker vi tar tillbaka kommandot i tredje och har lägen att göra mål. Vi tappar aldrig tålamodet utan fortsätter och det är det som genererar att vi får en poäng med oss från full tid.

En poäng som i slutändan blev till två och gav skåningarna en lysande start på kvalserien.

– Tålamodet vi har, vi bara maler och maler och maler. Får vi någon motgång, så tillsammans tar vi oss ur den. Vi krigar, summerade Holmqvist.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *