”Det blir inte många matcher som man får vara en huvudfigur”

 ”Det blir inte många matcher som man får vara en huvudfigur”

Jens Holmström skrinnade sig fri i boxplay och blev hjälte när han avgjorde den första Hockeyettan-finalen mot Huddinge med ett riktigt klassavslut. Trojas andre store hjälte stod längst bak mellan stolparna och jublade.
– När det är så här mycket på spel, då kommer jag igång, konstaterade målvakten Robin Johansson.

Sudden death var inte ens en minut gammal i den första Hockeyettan-finalen när Troja/Ljungbys utmärkte burväktare Robin Johansson plockade ner en fallfrukt med plockhandsken och snabbt ville sätta igång spelet. Men det föll sig inte bättre än att han släppte ner pucken rakt på bladet hos en framstormande Huddinge-spelare som var ytterst nära att peta in det avgörande målet.

– Då tänkte jag, va fan, ska du förstöra den här bra matchen med att göra det här?, log Troja-tränaren Pelle Svensson efteråt, sedan keepern rett upp sitt misstag och Jens Holmström petat in den avgörande pucken (2-1).

Föremålet för uppståndelsen var själv hur lugn som helst.

– Jag tyckte vi torskade så jäkla mycket tekningar i försvarszon så jag kände fan det är bättre jag får ut pucken, men det gick inte så jättebra. Det var skönt att jag räddade upp det, det hade varit snopet att åka på en sån grej, flinade Johansson i spelargången efteråt.

Hann du tänka nej, nej, nej…?
– Det går så fort så du hinner inte reflektera över ditt misstag, utan det är bara att göra det bästa av situationen.

Istället för syndabock blev 21-åringen hjälte. Han svarade för flera riktigt fina räddningar i sudden death, men framförallt i första och andra perioden när ett energiskt Huddinge stormade fram och ville avgöra matchen.

– Jag tror många blev positivt överraskade av hur bra Huddinge var, de var betydligt bättre än vad jag själv också trodde, erkände burväktaren.

Hade ni underskattat dem?
– Ingen underskattning, men jag tror att vi trodde att det skulle gå lättare än vad det gjorde. Nu vet vi vad det handlar om till fredagens match.

– Det är väl ett rykte om att den södra serien ska vara bäst och att vi och Kristianstad ska vara de bästa lagen, men jag skulle vilja säga att Huddinge är minst lika bra som Kristianstad. De har jävligt rappa forwards, många som kan avsluta och de är väldigt spelskickliga.

 

”Sällan man får vara en huvudfigur”
Johansson blev bombarderad från start när hemmalaget gjorde sitt bästa för att ta tag i taktpinnen och så fortsatte det. En stor kontrast till hur det har sett ut i många av Trojas matcher den här säsongen.

– Jag gillar sådana här matcher, när jag får vara med. Det blir inte så många matcher i ettan när man står i Troja som man får vara en huvudfigur.

– Det kändes bra, jag kände att jag kom in i det jäkligt bra från början, jag kände mig lugn och fin. Jag vet ju vad det handlar om sedan förra året och när det är sådana här matcher vet jag om att jag kommer upp själv flera snäpp än vad jag gör i grundserien och Allettan.

– Det är ju svårt att vara hundra procent förberedd till varenda match i grundserien när vi är så pass överlägsna som vi är vissa gånger. När det blir sådana här matcher så blir det mer anspänning och nervositeten och fokuset ökar, jag gillar det.

Att ha en skicklig backup (Johan Nielsen) som bitvis tog över huvudansvaret mellan stolparna i Allettan skadar naturligtvis inte heller.

– Jag går igång på konkurrens och när Johan spelade bra vet jag att jag måste upp om jag ska få spela igen. Jag kanske har en tendens att bli lite fat and lazy om jag skulle ha någon sämre målvakt bakom mig, nu har jag en grym målvakt som sniffar mig i nacken och gör jag dåliga matcher sitter jag, så är det bara.

Men efter den storartade insatsen i Hockeyettan-finalen lär det nog inte vara någon vildare gissning att tränare Svensson ställer burväktare Johansson i kassen igen för att försöka spela hem platsen i kvalserien när det är dags för returmöte med Huddinge på fredag.

– Det var magiskt när Jens gick in och avgjorde, nu är alla förberedda och vet vad som gäller, att Huddinge är ett fantastiskt bra lag. Nu kommer vi vara mer mentalt förberedda och vi vet att vi har två matcher på oss att slå dem, så jag hoppas vi fyller Ljungby Arena nu på fredag så ska vi nog lösa detta.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *