Hoppas att 30 mål ska ta honom till allsvenskan

 Hoppas att 30 mål ska ta honom till allsvenskan

Säsongen slutade i ett enda stort misslyckande för Östersund som inte klarade av att ta sig vidare till playoff, men för forwarden Jonathan Tholander var det ett karriärår. Nu blickar han uppåt.
– Jag hoppas det dyker upp något, säger han.

Det är så klart svårt att glädja sig fullt ut när det slutade som det gjorde för laget, i ett nytt storslaget fiasko. Säsongen tog slut väldigt mycket tidigare än det var tänkt, redan efter Allettan.

– Det har sjunkit in nu när det gått mer än en vecka, men det är klart att det känns lite tomt. Själv har jag mest försökt att träna på, det blev inte riktigt som man tänkt sig, konstaterar forwarden.

– Vi var för ojämna, så enkelt är det. Det är svårt att sätta fingret på att just detta var det, det var lite allt möjligt.

Men ser man det bara ur den 24-årige smålänningens personliga perspektiv var säsongen oerhört lyckad. Hans 44 poäng (30+14) på 39 matcher är det klart vassaste han åstadkommit i seniorkarriären.

– Jag är självklart jättenöjd med min säsong, jag låg bra till i +/- också. Jag klickade bra med Nils Bergström nästan direkt, vi hade ungefär samma tanke, att pucken ska till målet så fort som möjligt.

Inte minst imponerar mäktiga 30 kassar på 39 matcher.

– Jag känner att jag har gjort mål på många olika sätt i år jämfört med tidigare, då har det handlat mycket om flygande anfall och skott eller att jag kommit fri. Den här säsongen har jag gjort mycket mer mål framför buren, på returer och styrningar. Det är de målen som tillkommit, reflekterar han.

– Jag känner att jag varit mer jämn i år, de flesta målen har dessutom kommit mot bättre motstånd. Det är inte så att jag öst in mål mot lite sämre lag innan jul.

Efter en så pass framgångsrik säsong är det givet att han kommer ha ögonen på sig och siktet är ställt uppåt. Tholander gör ingen hemlighet av att han siktar mot Hockeyallsvenskan.

– Kommer jag inte dit i år, då krävs det väldigt mycket för att jag ska ta mig dit, då vet jag inte vad jag ska göra för att komma uppåt.

Efter att ha representerat fem Hockeyettan-klubbar (Nittorp, Mörrum, HC Dalen, Piteå, Östersund) på lika många säsonger kan det med andra ord vara dags att röra på sig igen.

– Jag har flyttat runt mycket, men ska man upp en nivå måste man ju röra på sig. Jag hoppas det dyker upp något.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *