Gruppdynamik och gristräning bakom succén

 Gruppdynamik och gristräning bakom succén

Det har varit lite av en genombrottssäsong för Skövde-anfallaren Alexander Henriksson som i skuggan av lagets fruktade förstakedja har hittat nätet ordentligt. Nu är förväntningarna inför playoff höga.
– Man vinner inte på en femma, vi andra ska försöka komma upp i deras standard, säger 22-åringen.

Det är ganska naturligt att det blir mycket snack om Carl-Johan Sjögren, Tomas Wallgren och Oskar Back, den fruktade förstakedjan som vuxit ut till en av ettans bästa och burit laget på sina axlar. Men Skövde har fler offensiva hot än så, i stjärnornas skugga tillhör Alexander Henriksson spelarna som har växt och han sköt åtta mål i Allettan. Han kan bli en riktig playoff-joker.

– Det är klart man vill producera, jag älskar att göra mål och har varit på rätt ställe, men det är inte bara det som det handlar om, jag gillar att spela fysiskt också, konstaterar han.

– Utvecklingen har gått uppåt den här säsongen och det beror kanske mest på min fysiska status. Det är ju inte bara jag som har en bra utvecklingskurva, utan det är hela laget. Det är som natt och dag om man jämför början av säsongen med var vi står nu.

Tomas Kempes patenterade gristräning har med andra ord gett resultat?
– Det var en väldigt jobbig försäsong och sen har vi kört på hårt hela året och det är väl det som ger utslag.

– Men samtidigt har vi fått ihop gruppdynamiken väldigt bra i år, det är den stora skillnaden mot ifjol, alla drar åt samma håll. Det är ett ungt lag och många var med ifjol, det händer mycket på ett år, man mognar.

 

”Grisa ner dem”
Sjundeplatsen i Allettan var ett bättre resultat än vad många väntat sig av det ganska nederlagstippade gänget och nu väntar playoff. Ifjol tog man sig in i playoff via vårserien, men hade inte särskilt mycket att hämta mot Tranås.

– Vi hade inte så mycket att säga till om då, vi åkte dit och såg vad som krävdes och har kört på stenhårt sedan dess. Jag tror att vi hade haft en god chans att slå ut dem med laget vi har idag.

I år är det Vimmerby som väntar i den första playoff-rundan efter att ha valt skaraborgarna.

– Vi har haft ett par tuffa matcher mot dem. Vi ska försöka grisa ner dem, nu handlar det inte om att spela fin hockey, nu handlar det om att förlänga säsongen.

– Playoff-hockey är inte likadan som i serien, det blir mer grishockey, det är nu de bästa spelarna är som bäst.

Då kommer du vara som bäst imorgon då?
– Det får vi hoppas, jag är extremt motiverad, det ska bli kul att glida ut på isen i Billingehov.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *