”Det fanns nog en viss rädsla att välja oss”

 ”Det fanns nog en viss rädsla att välja oss”

Ett efter ett valdes lagen när playoff 1 fastställdes. Tillslut fanns det bara ett enda kvar: Asplöven.
– Det finns nog en viss rädsla för att välja ett lag som inte riktigt kommit upp i nivå, konstaterar succéforwarden Hampus Forsling.

Väsby, Vimmerby, Piteå, KRIF och Nybro i tur och ordning avstod de allihop från att välja Asplöven i playoff 1 under valprocessen i måndags. Tillslut fanns bara ett alternativ för sista laget ut, Hudiksvall. De var så illa tvungna att finna sig i Haparanda-gänget som motståndare.

– Det var ganska väntat att det skulle bli Hudiksvall, konstaterar Hampus Forsling.

– Många skyller på resan, men det finns nog en viss rädsla för att välja ett lag som inte riktigt kommit upp i nivå. De vet att det finns mer att hämta hos oss.

En analys som förmodligen stämmer väldigt väl överens med verkligheten. Haparanda må ligga olägligt till, men nog skrämmer det en del att ge sig på den trippen och dessutom få möta ett lag med slumrande potential.

– Vi måste få bort misstagen i defensiven, det är det som skadeskjutit oss. Vi har släppt in lite för dåliga mål bakåt, men vi har tränat på de bitarna och förbättrat oss.

– Vi har varit för ojämna. Vi har så extremt många skickliga spelare att vi i grundserien kunde vinna mycket på det, i Allettan har de andra delarna i spelet testats lite hårdare.

Din tränare Urban Lahti framhöll i samband med lottningen att ni ska ta Hudiksvall med 2-0 i matcher…
– Jag håller med honom, vinner vi hemma blir det en jobbig bussresa hem för Hudiksvall, där står jag bakom honom helt och hållet.

 

”De är nog lite förvånade”
Även om Asplöven som helhet haft en svajig säsong har Forsling själv rent poängmässigt, fått något av ett genombrott med sina 36 poäng (18+18) på 40 matcher. Även om han själv förhåller sig ganska försiktigt till det faktumet.

– Vi har varit lite upp och ner och jag själv har också haft dippar. Det är svårt att vara på topp när det går dåligt för laget.

– Poängmässigt har det väl varit lite av ett genombrott, men spelmässigt tycker jag att jag hade ett genombrott med Vimmerby ifjol. Jag hade ungefär samma roll förra året, men här har jag spelat med skickligare spelare. I Vimmerby vann vi med 2-1 oavsett vilka vi mötte, i år har det kanske runnit iväg till 6-2, då blir det fler poäng. Men samtidigt tycker jag att jag har haft ganska bra spridning på min produktion, det är inte så att jag gjort fem poäng i en och samma match mot Brunflo.

Den omtalade rollen har utvecklats till en poängstark forward, men det var kanske inte riktigt så det var tänkt från början.

– Jag har väl kanske varit lite i facket att vara en grovjobbare och retsticka, men jag har mer att erbjuda. Asplöven är nog lite förvånade att det gått så bra för mig offensivt, de såg mig nog också som en grovjobbare i första hand.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *