Stjärnan siktar på spel trots bruten fot

 Stjärnan siktar på spel trots bruten fot

Säsongen såg ut att vara över, men trots en minst sagt oturlig fraktur i foten ser stjärnan Carl-Johan Svensson ut att vara redo att leda sitt Grästorp i stundande playoff.
– Det känns bra. Jag har pratat med läkaren och han såg inga hinder mot att spela lite hockey, säger han.

Det var i slutet av januari som olyckan var framme. Carl-Johan Svensson blev olyckligt påkörd av en bilist, när han stod och pratade på en parkeringsplats, med en fraktur i foten som följd. Säsongen såg definitivt ut att vara över.

– Jag kan bara skratta åt det, jag stod på parkeringen och pratade och tittade åt ett annat håll och såg inte bilen och föraren såg inte mig. Det är så sjukt, det kändes som att det var bestämt att det skulle bli så. Det var väldigt oturligt. Jag var i bra slag när det hände så det kändes väldigt tråkigt.

Men det tycks inte vara något fel på läkköttet. I serieepilogen hemma mot Köping i söndags var Svensson tillbaka i laget igen och fick en hel del speltid.

– Jag testade lite, var på is en kvart på morgonen och sen fick jag hoppa in och spela i andra och tredje perioden.

– Jag hade inte varit på is på 23 dagar och spelade bara i fem mot fem. Det blev väl tio byten kanske, jag åkte mest runt och vande huvudet, jag gav mig inte in i några farliga situationer.

Men signalen är tydlig. Carl-Johan Svensson kan, trots fotfrakturen som såg ut att sätta punkt för den här säsongen, mycket väl vara aktuell för spel när Grästorp åker till Tranås på torsdag.

– Det är ett fragment som lossnat, men det verkar ha satt sig. Det sitter fast ganska bra och blir ganska stabilt i skridskon, det är bara lite blödning som man måste härda ut.

– Jag ska testa lite i veckan. Det är ändå ganska många dagar kvar, det kan hända mycket på bara en dag märker man och jag har aldrig haft riktigt ont. Jag har inte ens tagit en enda alvedon sedan det hände.

Med andra ord, Carl-Johan Svensson vill väldigt gärna vara med när moderklubben äntligen tagit sig till positivt playoff och den roligaste delen av säsongen börjar.

– Det hade varit kul om det går att spela playoff med Grästorp. Man är ändå härifrån och det skulle vara riktigt tråkigt att missa.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *