Karriären är över för kaptenen – ”Hockeyn har inte varit så rolig”

 Karriären är över för kaptenen – ”Hockeyn har inte varit så rolig”

Lagkaptenen Patrik Näslund har lämnat Lindlöven och hela sin hockeykarriär bakom sig.
– Hockeyn har inte varit så rolig, det är rätt beslut, säger han.

Den storväxte 24-åringen, med bland annat tre allsvenska säsonger i Asplöven på meritlistan, har bestämt sig för att det får vara nog. Karriären är över.

– Jag hade bestämt mig för att lägga av efter säsongen. Men så blev det som det blev i Lindlöven och då tyckte båda parter att det var lika bra att sluta nu, berättar han.

Näslund kom till Lindlöven inför fjolårssäsongen och gjorde stor succé. Han blev kapten och utgjorde en tredjedel av den förstakedja som bar laget hela vägen till playoff mot Piteå. Men den här säsongen har det gått tyngre för forwarden. Det har bara blivit 10 poäng (5+5) på 28 matcher och i Allettan har han rent av åkt in och ut ur laget.

– Motivationen har gradvis minskat och den här säsongen var det tungt hela hösten. Motivationen blir ju inte större om man ändå inte får spela.

– Det är ett beslut som har växt fram, det var några veckor sedan vi pratade om att strunta i det helt. Jag hade bestämt mig för att sluta efter säsongen, men det var något jag höll för mig själv.

Senast lagkaptenen fanns med i laguppställningen för Lindlöven var i bortamatchen mot Nybro den 15 januari.

– Jag har inte gått ut med något själv, jag sa till klubben att de fick hantera det hur de ville för att det inte skulle slå tillbaka på dem med ryktesspridning och så.

– Att jag var kapten var också en bidragande orsak, om jag inte spelade kunde jag inte göra mitt jobb som kapten och skulle jag avsäga mig kaptenskapet vad hade jag då där att göra. Jag hade gärna spelat klart säsongen, men som det blev nu blev det bättre att avsluta tidigare.

 

Som handbollsstjärnan Ekdahl
Men att hockeyn tappat sin attraktionskraft har inte enbart med en mindre lyckad säsong i Lindlöven-tröjan att göra.

– Motivationen har dragits ner mer och mer ända sedan jag var i Asplöven, men man vägrar inse det för man vill tycka att det är roligt.

Tidigare i vintras berättade handbollsstjärnan Kim Ekdahl Du Rietz i en öppenhjärtlig intervju med Sportbladet att han trots proffskontrakt och en guldkantad tillvaro slutar med sporten eftersom han inte längre känner någon lust inför den. Näslund känner igen sig i resonemanget.

– Jag förstår precis hur Ekdahl menar, men det kanske är svårt för folk utifrån att förstå. Det förväntas att man ska tycka att det är det roligaste som finns. Men hockeyn har inte varit så rolig.

Istället blir det nu fokus på andra intressen och lärarstudierna i Örebro för 24-åringen.

Men med tanke på den tunna spelarmarknaden visst har ett gäng klubbar hört sig för?
– Det har ringt några, det började de väl göra redan när de märkte att jag började åka ut och in ur laget, men jag har varit ganska på det klara hela tiden med att det inte kommer bli något.

Du är hel klar över att det är över nu?
– Jag har inte ångrat mig, det är rätt beslut.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *