”I år har det inte varit något strul”

 ”I år har det inte varit något strul”

Efter flera tunga år njuter Nybro återigen av att ha framgång den här säsongen. Försvarsbjässen Erik Lindström har svaret på varför det återigen börjat studsa med laget.
– På förhand är vi inget superlag, men det är en helt annan känsla i år, berättar han.

Den 25-årige försvararen kom till Nybro Vikings inför säsongen 12/13 och har sedan dess inte fått uppleva spel i Allettan en enda gång, förrän i år.

– Jag tänkte att det var ett steg uppåt när jag gick hit, skrattar han.

Men istället för framgång har det blivit fyra säsonger av kräftgång och mediokra resultat. Faktum är att Nybros svit av missade Allettor fram till den här våren sträcker sig hela vägen tillbaka till säsongen 10/11.

– Vi har haft lika bra lag på papperet andra säsonger också, men i år har det inte varit något strul, konstaterar Lindström som alltså gör sin femte raka säsong i Vikings-tröjan.

– Det har kommit hit spelare som har levererat bra men som inte funkade i gruppen. Det har alltid varit några som hamnat fel i sin roll. Det har inte funkat när det har varit flera killar som vill ha samma roller.

En fungerande gruppdynamik, där har ni alltså nyckeln till Nybros framgång den här säsongen.

– Det känns som att vi har hittat en grupp som drar åt samma håll. I år kanske vi är ett sämre lag på papperet, men vi är ett lag där alla köpt sina roller. Det är en tydlig skillnad på grupp.

 

Bättre självförtroende
Men den minnesgode kommer så klart ihåg att det började illa även den här säsongen. Nybro öppnade grundserien med två raka förluster, 1-5 mot Kristianstad och 0-4 mot Helsingborg.

– Vi vann inte särskilt många träningsmatcher heller, men som grupp var vi ganska tight ändå. När vi förlorade borta mot Helsingborg var det nog många supportrar som tänkte att nej nu blir det ett sådant år igen, men vi var i vår bubbla, förklarar backen.

Sen vände allt i den tredje omgången hemma mot KRIF.

– Där kom vändningen, jag tror vi låg under och så fick vi något mål och där släppte det.

Efter det har smålänningarna visat en imponerande förmåga att studsa tillbaka efter förluster och ta poäng även sina sämre kvällar. Något som gör att man i allra högsta grad har häng på en topp tre-placering i den pågående Allettan.

– I år har vi vunnit matcher även när spelet inte varit på topp, den typen av matcher har vi aldrig vunnit tidigare. Självförtroendet har nog varit betydligt skörare då, i år känns det som att vi släpper förluster på ett bättre sätt, det är viktigt att studsa tillbaka direkt så man inte förlorar många i rad, då är man rätt vad det är nere i botten.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *