Efter målvaktskaoset: ”Jag har haft ganska långt tålamod”

 Efter målvaktskaoset: ”Jag har haft ganska långt tålamod”

Tyringe drabbades av ordentliga målvaktsproblem den gångna helgen sedan William King hoppat av och Charlie Fredriksson gått sönder. Nu är framtiden oviss.
– Jag är inte säker på att vi kommer plocka in någon ersättare, säger tränaren och sportchefen Magnus Rahm.

Fyrtio minuter innan samlingen inför mötet med Tranås på fredagskvällen valde Tyringes amerikanske målvakt William King att kasta in handduken och lämna truppen. Han var inte nöjd med att tränaren Magnus Rahm av valt att ställa honom åt sidan.

– Jag hade på känn att det kunde bli så efter torsdagen när jag bestämt att Charlie Fredriksson skulle få stå, jag hade kontakt med hans agent på kvällen, berättar tränaren.

– Det var disciplinära skäl, jag hade nästan väntat på att det skulle hända. Jag har haft ganska långt tålamod och det brukar inte vara min styrka.

När King med så kort varsel valde att bryta sitt kontrakt fick istället 16-årige Albin Jönsson följa med som backup.

– Vi blev en halvtimme sena eftersom vi var tvungna att plocka in Albin och han var i skolan. Hans mamma fick åka och hämta honom.

Som om det inte vore nog gick Charlie Fredriksson sönder under fredagsmatchen och lördagen blev en lång jakt på någon som kunde vakta Tyringe-kassen i söndagsfighten mot HC Dalen.

– Det är maximal otur. Albin gjorde ett bra inhopp mot Tranås men samtidigt kände vi att det inte blir rättvist att ställa honom i så viktiga matcher.

– Det blev väl en 50-60 samtal under lördagen. Vi startade halv nio och var i hamn 22.15.

 

Jobbar med lösningar
Tillslut var det Oscar Malm, inlånad från IK Pantern, som vaktade målet på söndagen, men hur det blir fortsättningsvis är fortsatt en gåta. Rahm som även knäcker som sportchef har ett fortsatt idogt jobb framför sig för att säkra upp målvaktspositionen efter William Kings avhopp.

– Förhoppningsvis står Oscar Malm med oss på onsdag också, han var bra igår.

Men den allsvenska klubben vill naturligtvis inte avvara sin målvakt längre än nödvändigt.

– Vi får se hur det blir till helgen. Foten är bättre och inget är brutet för Charlie, det är mer svullnaden och smärtan ska hanteras. Vi jobbar med andra lösningar under tiden.

Men ni kommer att värva en ersättare till William King?
– Vi får se vad vi kan få in. Jag är inte säker på att vi kommer plocka in någon ersättare, det finns ju inte mängder av dem på marknaden. Det är mest troligt att det blir någon dubbelregistrering. Som det är nu kör vi nog med Oliver Tornerefelt (som kallats hem från lån i lägre divisioner) som backup.

Apropå backup, sportchef och tränare Rahm passade på att bjuda på lite humor under lördagen när han i sociala medier kryptiskt hintade om att han själv skulle dra på sig utrustningen och göra comeback, gammal keeper som han är. En fint som ett gäng prominenta twittrare lät sig luras av.

– Jag kände att jag måste bjuda på den, men jag avslöjade mig ganska snabbt, skrattar Rahm.

– Jag har ändå tränat fyra gånger i år, men de hade nog fått lyfta ut mig efteråt. Det var aldrig någon tanke, det hade inte känts rätt.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *