”Vinna serien det kan vi ju glömma idag”

 ”Vinna serien det kan vi ju glömma idag”

Östersund har fått en mardrömsstart på Allettan. Fyra matcher har resulterat i en ynka poäng för det av många topptippade laget.
– Vi kommer vända det här, lovade tränaren Lars Molin efter fjärde raka nederlaget.

Det var rent hjärtskärande för Östersund när Huddinge med två ynkliga sekunder kvar på klockan skickade in 3-2-pucken på lördagseftermiddagen. Det innebar fjärde raka nederlaget för Östersund i öppningen av Allettan och är naturligtvis inte alls den start det satsande laget hade tänkt sig.

– Det är 14 matcher kvar och åtta lag går till playoff, det är det vi måste jobba för. Vinna serien det kan vi ju glömma idag, det har inte varit vår målsättning heller utan vi ska gå så långt som möjligt, konstaterade tränaren Lars Molin efter det tunga nederlaget.

Tror du inte ni kan ta er till serieseger? Jag menar det är ändå en jämn serie där alla kommer slå alla.
– Jo, så här kommer matcherna se ut och det är det som är det roliga, sen att man förlorar när det är två sekunder kvar det är ju tråkigt, men det kommer bli jämna tuffa drabbningar hela vägen.

Något positivt att ta fasta på för Östersund är att spelet trots nederlagen ändå inte sett helt tokigt ut. I alla fall inte i den gångna helgens två matcher mot Visby (3-4 efter sudden) och Huddinge (2-3).

– De två första matcherna var vi inte med, de här två sista tycker jag att vi har varit bättre och på väg uppåt, vi hade kunnat få med oss två poäng härifrån också. Men det är 14 matcher kvar, det är bara att gnugga.

– Vi vet att vi är lika bra som de här lagen, vi var inte alls med mot Hudik och nu har vi tagit ett snäpp bägge matcherna här tycker jag, nu har vi tre hemmamatcher och då får vi försöka vända det här.

Den rutinerade tränaren är hoppfull inför fortsättningen och vill inte gärna tro att den tuffa starten kommer skapa mentala problem för laget.

– Nu måste vi vinna en match för att få lite självförtroende och så där och träna bra. Vi kommer träna för att vi ska spela så länge som möjligt. Tryck kommer det alltid att bli, så är det, men i gruppen vi ska gnugga och göra så bra vi kan, det är det enda vi kan göra.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *