”Det känns som att det är Trojas år”

 ”Det känns som att det är Trojas år”

Spetsforwarden Carl-Johan Svensson ägnade mellandagarna åt ett framgångsrikt gästspel i sin förra klubb Troja/Ljungby. Men nu är det återigen Grästorp och fortsättningsserien som gäller.
– Jag var inställd på att det var de här två matcherna, slår han fast.

När Troja hade problem med skador inför starten av Allettan passade man på att lyfta in ett nygammalt ansikte i truppen. I segermatcherna mot Skövde (8-1) och Vimmerby (4-2) gästspelade Grästorps kulturbärare Carl-Johan Svensson i Ljungby-tröjan.

– Det var jätteroligt att få vara med några matcher till, det passade bra i och med att vi var spellediga i Grästorp. Det är roligare att spela match än att träna, konstaterar han men tillägger självkritiskt:

– Det kändes riktigt bra mot Skövde och jag kanske inte var dålig mot Vimmerby, men jag var inte bra. Det var lite tråkigt att inte vara bättre när jag fick göra en match till där.

Men supportrarna tycks ha tyckt annorlunda och uttryckt sin önskan att få se centern kvar i klubben resten av säsongen. Det blir dock troligtvis inte mer Troja-spel för Svensson.

– Det är klart att det kittlar lite extra när det är så mycket folk och riktigt bra matcher, men jag var inställd på att det var de här två matcherna. Nu fokuserar jag på att köra färdigt här med Grästorp, så får vi se vad som händer efter det.

 

Trojas år i år
Istället väntar fortsättningsserien för centern vars Grästorp precis missade Allettan.

– Jag var dålig i början men sen tycker jag det har gått väldigt bra, det känns som att vi har fått det att stämma bra i vår femma och den har fått vara intakt. Jag har fått en lite annan roll, jag får spela väldigt mycket och det handlar inte bara om mål och poäng. Jag får bidra mer med att sprida ett lugn och vårda pucken.

– Vi har ett bra försvarsspel och två bra målvakter. Jag tycker vi har ett ganska tryggt spel, så här tryggt har det aldrig varit när jag spelat i Grästorp tidigare. Det känns inte som det var någon tillfällighet att det gick så bra, vi har en chans. Det vore kul om vi kunde fortsätta sätta lite press och få några playoff-matcher.

Hur skulle det kännas att få möta Troja i ett eventuellt playoff?
– Det hade varit roligt, men jag tror att Troja kommer få spela den där finalen. Det känns som att det är lite Trojas år. Jag tycker de har ett lag som skulle kunna hävda sig bra i allsvenskan.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *