”Vi ska göra livet jävligt surt för motståndarna”

 ”Vi ska göra livet jävligt surt för motståndarna”

Bland alla lag i de pågående streckstriderna om platser i Allettan är det ett som sticker ut betydligt mer än de andra. Ska man tro expertisen är det en skräll modell större att Köping finns med i racet.
– Jag har känt hela tiden att vi är bättre än folk tror, säger tränaren Daniel Eriksson.

Ikväll spelar Köping hemma mot Arboga i en hängmatch som kommer ha väldigt stor påverkan på den avslutande streckstriden. Tre poäng där och Köping sätter sig i en väldigt gynnsam position för att åtminstone skaka fram en direkt avgörande match mot Skövde i seriens sista omgång.

– Det är ren inspiration, vi har inget att förlora. Vi ska bara gå ut och göra livet jävligt surt för motståndarna i de tre sista omgångarna och sen får vi se hur långt det räcker, myser tränaren Daniel Eriksson.

Att Köping över huvud taget är inblandade i och kanske till och med kommer hålla i taktpinnen i en kamp om en plats i Allettan är en stor överraskning för många som tror sig förstå sig på Hockeyettan. Undertecknad tippade exempelvis gänget sist i tabellen inför säsongen.

– Jag får känslan att många tror att det ska vara enklare än det är att komma till Köping och spela. Motståndarnas superstjärnor brukar sällan göra särskilt många poäng mot oss, vi är ganska bra på att stänga ner. Vi har lyckats få bort våra svackor och är ganska svåra att göra mål på, då skaffar man sig en bra position för att vinna hockeymatcher.

Svåra att göra mål på är ett understatement. Laget har bland annat nollat storheter som Mariestad och Kumla på sin hemmabana där man också släppt in färre mål än alla andra i serien.

– Samtidigt vore det skönt om vi kunde bli lite bättre på att ta tillvara på chanserna framåt så man slapp stå med hjärtat i halsgropen i båset varje match, skrattar tränaren.

 

Slå sportchefer på fingrarna
Insatsen är imponerande, men ledaren vägrar trots det att lyfta blicken och sikta mot den Alletta som är i allra högsta grad inom räckhåll, utan håller fast vid den målsättning som slogs fast innan seriens början.

– Målsättningen har inte förändrats, den är fortfarande att bli ett stabilt Hockeyettan-lag. Men det är klart att folk utifrån tycker att vi har världens chans.

– Gruppen vet vilken målsättning vi har, men det är klart att det vore jätteroligt för alla om vi kan övertyga alla experter om att vi är bättre än de tror.

Det har ni ju redan gjort.
– Jag har känt hela tiden att vi är bättre än folk tror. Jag kände redan i somras att det finns inte en chans att vi kommer sist.

Istället finns alltså en plats i den ädla Allettan i allra högsta grad inom räckhåll. Men skulle man ta sig dit finns inget större utrymme att göra något annat än det man gjort i västserien hela hösten.

– Vi kör på det vi har, det är gruppen som ska göra det. Det skiljer väldigt mycket i budget mellan oss och till exempel Troja, vi hade fått ta oss an det på vårt sätt.

Skulle det kännas lite som att vara en nagel i ögat på omgivningen?
– Vi kanske skulle slå en och annan sportchef på fingrarna. Jag vill ha ett ungt lag och det gäller att veta vilka spelare som finns. Vi har visat att vi kan spela ishockey. Det är alltid kul när lilleputtarna kan putta på de stora.

Men om vi låter bli att gå händelserna riktigt så långt i förväg. Först och främst måste Arboga besegras för att eventuellt grunda för den där avgörande matchen hemma mot Skövde i slutomgången.

Det vore ganska kul va?
– Det tar jag alla dagar i veckan, sådana matcher lär man sig så otroligt mycket av. En sådan match vore riktigt kul.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *