”Före jul har jag nästan stått och sovit i båset”

 ”Före jul har jag nästan stått och sovit i båset”

Huddinge har kört över den östra Hockeyettan och är sedan länge klara för Allettan. Men frågan är om grundserien varit förberedelse nog inför det som väntar efter jul.
– Är man nöjd med att vinna division ett östra då är man på fel nivå, konstaterar tränaren Fredrik Mälberg.

Det har aldrig varit något snack. Trots ett påtagligt laborerande med truppen, bitvis tung träning och situationer där laget försatt sig i onödiga underlägen på hemmaplan har Talangfabriken manglat serien. Laget har gjort flest mål, släppt in färre än alla andra och tronar i överlägsen serietopp redan klara för Allettan.

– I serien före jul har jag nästan stått och sovit i båset, skämtar tränaren och sportchefen Fredrik Mälberg.

– Jag skulle nog vilja påstå att det är den sämsta upplagan av östra serien på flera år, inget ont om de andra lagen, men det är ingen högre nivå. Jämför man med den norra och den södra serien där de spelar toppmatcher varje vecka får vi kanske en chans i månaden att mäta oss på samma sätt.

Just det borde kunna vara en källa till oro inför den Alletta som väntar mot topp fem från norra serien efter jul. Att Huddinge inte testats ordentligt. Men tränaren tar det med ro.

– Alla vet att det kommer bli tuffare framöver, vi har ett bra lag och en bra grund, vi har kanske inte varit så hårt utsatta för prövning men jag tror det går fort att komma in i. De flesta av våra spelare har varit med om det här och det har varit några matcher i serien där vi har blivit testade och då har vi klarat det bra.

– Då kanske man borde vara mer orolig för att det kan bli hjärnspöken om vi får en dålig start. Vi har inte fått mäta våra krafter rent mentalt. Vi kommer från en lång transportsträcka, men det hade varit värre om vi skulle gå in i ett playoff-spel, nu är det ändå en serie om 18 matcher som startar.

 

Väl värd att ta klivet upp
Det har varit mycket laborerande med spelartruppen under hösten, spelare har både kommit och gått, men som det ser ut nu kommer Huddinge att satsa vidare med det material man har.

– Jag har inga miljoner att röra mig med och för tillfället är vi nöjda. Vi har en back och en forward för mycket så vi har stor konkurrens.

Ni tappade Victor Andersson till Södertälje, inga planer på att ersätta honom?
– Det är svårt att ersätta Victor Andersson, för han var Huddinge personifierad på så många sätt. Han var väldigt viktig för gruppen och det är svårt att byta ut en sådan kille. Det finns nog ingen jag unnar mer än honom att få chansen att ta klivet upp. Men dyker det upp någon som hockeymässigt kan mäta sig med honom är det klart att jag är intresserad.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *