Seriekonkurrenten är spetsforwardens nya klubb

 Seriekonkurrenten är spetsforwardens nya klubb

Jimmy Hellström har i flera säsonger varit en av Köpings viktigaste forwards, nu lämnar han för seriekonkurrenten Lindlöven.
– Jag har stått lite och stampat vatten och känner att jag behöver ett miljöombyte, berättar han.

När Köping avancerade upp i Hockeyettan var 24-åringen en av lagets i särklass viktigaste spelare och producerade 27 poäng (17+10) på 14 kvalmatcher. Ifjol fortsatte han att vara en av lagets viktigare pjäser och var med sina 20 poäng (14+6) på 27 matcher en viktig bidragande orsak till att Köping klarade sig kvar utan kval.

Men i år har det gått betydligt tyngre. Med sina sju poäng (4+3) på 13 matcher är han trea i den interna poängligan, men känner att han inte kommit till sin rätt och väljer nu att lämna klubben.

– Spelet har väl funkat, men jag känner att jag inte fått något uträttat. Jag har stått lite och stampat vatten och känner att jag behöver ett miljöombyte.

Istället har den skicklige anfallaren gjort klart med seriekonkurrenten Lindlöven.

– Det känns inspirerande att komma till ett nytt lag. Jag hoppas det leder till att jag får upp lite ny energi att börja om och få slåss lite om en ny plats. I Köping har det väl inte riktigt varit kamp om platserna, jag har känt mig ganska säker på att ha en plats i laget.

Hur länge har du känt att du varit i behov av ett miljöombyte?
– Ungefär när serien vände kände jag att jag vill nog inte spela klart säsongen här. Det kanske är nu det är dags att göra det om jag ska röra på mig.

– Jag tycker inte att vi har haft någon bra plan för hur vi ska spela, det har varit hattigt fram och tillbaka. Det har kommit lite input här och där, men det känns inte som det funnits någon ordentlig plan.

Hellström tränade med sin nya klubb i tisdags och hoppas vara spelklar till lördagens möte med Mariestad hemma i Lindehov.

– Nu hoppas jag få fart på målskyttet igen.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *