#38 Jeff Jakobs

 #38 Jeff Jakobs

”Var jag inne på ett mål bakåt kunde jag ibland inte sova på nätterna”

Han har vid 27 års ålder hunnit med att spela upp ett lag i Hockeyallsvenskan, bli avstängd en smärre evighet efter att ha kört över en domare och tagit klivet till att bli huvudtränare i Borlänge. I veckans avsnitt av Mjörnbergs Trashtalk möter ni Jeff Jakobs.

I den här podden berättar han givetvis om situationen där han körde över domaren Morgan Claesson (vars version av och känslor kring händelsen ni hör i den här podden) den 19 september 2010. Om lärdomarna han gjorde av den situationen och vad som hände i hans liv dagarna efteråt. Om att växa upp och ta ansvar.

Men han belyser givetvis också sin spelarkarriär som helhet, konstaterar att den spelartyp han representerade är en utdöende art och berättar varför han valde att gå till Vita Hästen trots att han visste att speltiden skulle bli knapp.

Jakobs berättar om övergången till en tränarkarriär och sin filosofi kring ledarskap, om att ta extern hjälp för att lära känna sig själv, om att lära sig kontrollera sitt temperament och om sin svarta lilla bok.

Han hyllar Pelle Hånbergs ledarskap och berättar om dennes storartade brandtal som han själv försökt ta efter samt berättar om att bli misstagen för att vara nordamerikan och jämför sin lagkapten med Mark Messier.

Detta och väldigt mycket mer i ett matigt snack som ni kan höra via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *