#36 Albin Blomqvist

 #36 Albin Blomqvist

”Det är en sådan fight där jag ser att ’fan jag vill inte detta alltså'”

Han tvingades lägga av med ishockeyn redan som 20-åring till följd av alldeles för många smällar mot huvudet. Idag är han 23 och lever med bland annat huvudvärk, tinnitus och koncentrationssvårigheter (missa inte bloggen där han ingående skriver om sitt liv och sin situation).

I Mjörnbergs Trashtalk berättar Albin Blomqvist om sin korta och hjärnskakningsfyllda karriär. Hur han som 17-åring uppmanades att börja spela tufft för att komma med i landslaget och då helt bytte spelstil. Hur han kom till den kanadensiska juniorhockeyn och blev en slagskämpe trots att han egentligen inte var bra på att slåss och hur han på eget bevåg trots huvudsmärtor spelade på värktabletter för att få vara med i ett VM.

Men också om livet efter karriären, om rädslan och tomheten som fyllde honom när han tvingades sluta och kände att han inte hade något att falla tillbaka på utanför hockeyn. Hur han började missbruka alkohol för att döva den fysiska smärtan och de symptom han lever med än idag, samt hur han ställdes inför ett ultimatum, att gå till psykolog eller börja ta antidepressiva.

Blomqvist berättar om hur ensam han stod när han tvingades sluta och efterlyser ett skyddsnät för att fånga upp spelare som tvingas avsluta sin karriär i förtid, belyser den bisarra pajkastningen i debatten kring huvudtacklingar och förklarar varför han trots sina påtagliga symptom väljer att utsätta sig för den ytterst stökiga miljö det innebär att vara hockeytränare.

Detta bland väldigt mycket annat i ett lika viktigt som gripande samtal som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *