#33 Stephan Guiance

 #33 Stephan Guiance

”Jag fattade nog inte att rock’n’roll och hockey hängde så intimt ihop”

Han är den gamle punkaren som suttit på posten som vd i Hockeyallsvenskan i ganska precis ett år. I Mjörnbergs Trashtalk berättar Stephan Guiance om insikterna från det första året och om framtidens utmaningar.

Han diskuterar en medial verklighet i total förändring och vad det innebär för en liga som Hockeyallsvenskan, funderar över utmaningen att profilera ligan och stärka produkten utan att komma på kant med hardcore-supportrarna och konstaterar att det inte går att göra affärer utan passion. En passion som ska genomsyra Hockeyallsvenskan och allt vad den handlar om.

Guiance understryker vikten av transparens, berättar om avtalet med förbundet som öppnar för att sälja namnet på ligan och tycker att det är dags för klubbarna att börja lära känna sina kunder.

Men det blir så klart också en hel del snack om ekonomi. Vdn är på det klara med att atomkrigsrubriker om ekonomisk kris är skadligt för ligans image och lägger ut texten om att det är viktigt att regelverk följs för att de inte ska urholkas. Han pratar givetvis också om utmaningen att skapa ekonomiska förutsättningar nog att ta upp kampen med SHL.

Dessutom avslöjar han vilken sorts agerande som gör honom irriterad och understryker att hockey och rock’n’roll hänger ihop.

Detta bland ofantligt mycket annat i ett snack som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *