#30 Fredric Weigel

 #30 Fredric Weigel

”Det är större chans att det blir mål om jag passar än om jag skjuter”

Han kom upp som en supertalang i Djurgården, men fick aldrig riktigt chansen och blev istället fast fyra långa år i Hockeyettan. I Mjörnbergs Trashtalk berättar Södertälje-forwarden Fredric Weigel om hjärtproblemet som kunde ha avslutat karriären redan i junioråldern och missnöjet över att skickas till Vallentuna istället för att få chansen i Hockeyallsvenskan.

Men också om hur den gamle landslagsspelaren Stefan Pettersson spelade en viktig roll i att få karriären på rätt köl igen och hur förtroendet från Mats Waltin fick honom att lyfta som hockeyspelare säsongen som gick.

Vi pratar naturligtvis också om oerhört viktiga saker som att ta sig till match och träning genom trafikkaosets Stockholm, dispyter med domare, anklagelserna om att vara en filmare, den ädla konsten att trashtalka och gången när han stängdes av i sju matcher efter en fight och fick för sig att psyka motståndarna med en tuta.

Det blir snack om den fantastiska resa som Södertälje gjorde säsongen som gick och hur man nu ska göra för att likt Tingsryd ta Hockeyallsvenskan med storm. Om forwardens karriärsikte som är inställt på Ryssland och Schweiz och SHL-ryktena som omgärdade honom i våras.

För att då inte tala om ett skamfilat rykte som är väldigt mycket på bättringsvägen.

Detta och väldigt mycket mer i ett matigt snack med herrn som hellre passar än skjuter som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *