#23 Tim Sandberg

 #23 Tim Sandberg

”Ena dagen var spelarna kungar – andra dagen var de inte ens vatten värda”

Om man har fina SHL- och allsvenska meriter, varit kvalseriekung och befinner sig mitt i sin målvaktskarriär, hur kommer det sig då att man hamnar i Huddinge i Hockeyettan?

I Mjörnbergs Trashtalk ger målvakten Tim Sandberg klara besked på den frågan.

Det blir en hel del snack om klassen på Hockeyettan och tiden i Huddinge som slutade med en snopen playoff-förlust mot Kristianstad, men också om att hålla nollan i SHL-debuten på ett fullsatt Hovet, att vara kvalseriekung i Örebro, om omodern uppfostringskultur i Djurgården och om det upprörda tonläget mellan honom och Västervik-kaptenen Joakim Englund efter att den senare anklagat honom för att i ett kritiskt läge ha utsatt en motståndare för livsfara genom att öppna en båsdörr med flit. För att inte tala om hur han konkurrerade ut och lärde sig en hel del av Vita Hästens nuvarande vd Fredrik Jensen.

Givetvis belyser Sandberg också den kaotiska fjolårssäsongen i Södertälje som slutade med degradering till Hockeyettan. Han berättar om vad tränaren Janne Karlsson tyckte om att en målvakt hade synpunkter på hur spelet skulle genomföras och hur mycket Mats Waltin faktiskt hann styra upp under den korta tid han höll i rodret.

Han berättar om känslorna att möta Södertälje i premiären av Hockeyettan och psykningarna han utsattes för samt naturligtvis den så omtalade straffsituationen i Scaniarinken. Kastade han klubban med flit?

Detta och väldigt mycket mer hör ni i ett initierat snack på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *