#12 Stefan Pettersson

 #12 Stefan Pettersson

”Många av dem är säkert så unga så de har inte ens nån koll på att man har spelat i SHL”

Efter en framgångsrik karriär där han gjorde otaliga säsonger i SHL, spelade upp Linköping i finrummet och fick äran att dra på sig landslagströjan avslutade Stefan Pettersson sin spelarkarriär i Hockeyettan med Haninge. Samma klubb där han nu tar sina första stapplande steg som assisterande tränare.

I Mjörnbergs Trashtalk berättar den skridskostarke målskytten om att som forward ständigt bli bedömd utifrån sin poängproduktion, om svårigheterna med att som spelare på elitnivå komma ner i divisionerna och att styrketräna för att få en snygg kropp snarare än för att bli en bra hockeyspelare.

Vi kommer in på problemet med att ibland vara lite för frispråkig, att få sparken från Södertälje och hur man tacklar perioder med dåligt självförtroende. Pettersson reflekterar över att bomma ett SM-guld med HV71, att spela i division två tillsammans med ett gäng gamla Djurgårdsprofiler och slutligen få lyfta upp Haninge Anchors i Hockeyettan.

Den forne storskytten filosoferar kring den makt tränare kan ha över spelares karriärer och berättar om sin flygrädsla så väl som konstaterar att han är hemmakär och lägger ut texten om behovet av att sluta för att inte förstöra kroppen.

Detta bland väldigt mycket annat i en mustigt samtal som ni hör här, på Acast eller iTunes. Trevlig lyssning.

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *