#6 Björn Jonason

 #6 Björn Jonason

”Hade jag inte försökt stå hade jag kanske klarat mig bättre, kanske slagit i huvudet jäkligt hårt och fått en hjärnskakning på sin höjd”

Han har tillhört toppskiktet av spelare i Hockeyettan under många säsonger, ändå har Björn Jonason bara fått vara med om att spela playoff en enda gång och då åkte hans Vimmerby ut i första rundan. I Mjörnbergs Trashtalk berättar han om den konstiga känslan när säsongen tar slut alldeles för tidigt och analyser sin nya förening Åker/Strängnäs och dess offensivt lagda lag samt en stundande derbyrivalitet med Södertälje.

Men vi kommer naturligtvis också in på de allvarliga skador som i allra högsta grad påverkat forwardens karriär och hur de stört honom så väl fysiskt som psykiskt. Hur det är att hamna i tidningsrubrikerna på grund av skador snarare än åstadkommanden, om det personliga agget efter det omtalade benbrottet hösten 2013 och den våldsamma smärtan vid armbrottet året därpå.

Jonason reflekterar över allsvenska anbud som runnit ut i sanden eller skitit sig i sista sekunden och berättar om hur det är att bli lämnad ensam kvar när ”alla” andra flyttar till allsvenskan.

Dessutom utlovas en sargklättring…

Detta bland väldigt mycket annat högintressant. Trevlig lyssning.

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *