Landets främsta bevakare av Hockeyettan startar podcast

 Landets främsta bevakare av Hockeyettan startar podcast

Trots att podcast-scenen exploderat, trots att intresset för Hockeyettan är fortsatt ihållande, trots att det finns hur mycket som helst att berätta och hur många profiler som helst att lyfta fram lyser en podd som tar ett helhetsgrepp kring serienivån, mig veterligen, med sin frånvaro.

Nu blir det ändring på det. Nu ger jag mig ut på podcast-scenen och startar Mjörnbergs Trashtalk.

Som namnet kanske antyder kommer det att vara högt i tak. Hockeyettan är rock’n’roll och därför ska podden också vara det. Jag kan utlova att det kommer bli frispråkigt, rakt på sak och proppat med åsikter och starka storys.

Om ni har tröttnat på att höra om att ha goda vanor, att lägga puckar på mål och åka mer skridskor. Då kommer ni bli nöjda med Mjörnbergs Trashtalk.

Konceptet kommer vara tvådelat. Dels blir det avsnitt där jag och prominenta Hockeyettan-kännare diskuterar aktualiteter och analyserar händelser i serierna. Dels blir det djupintervjuer med karaktärer och profiler från Hockeyettan och dess omgivningar.

Jag älskar (intervju)poddar i allmänhet och följer själv många som grundligt berättar människors karriär och livsöde från start till mål, men själv är jag inte särskilt intresserad av att göra en podd som nödvändigtvis måste ta lyssnaren från punkt A till punkt B i en människas liv.

Mina intervjuer kommer inte bli en vandring längs karriärernas allé där den röda tråden går från moderklubb via säsong för säsong fram till nutid. Mina intervjuer kommer snarare djupdyka i specifika händelser och berättelser, fokusera på aktuella ämnen och frågeställningar och på något sätt skildra livet i Hockeyettan ur olika synvinklar med samtalet och diskussionens ädla form som huvudingrediens. Det tar vägen dit det tar vägen och sen får vi se var det landar helt enkelt.

Under sommaren har jag kuskat runt i bloggproffsbilen och spelat in några, i min mening, fantastiskt intressanta samtal med profiler från Hockeyettan som ni kommer få ta del av framöver.

Först ut blir ett samtal med en spelare som under några säsonger var serienivåns i särklass mest hajpade herre.

Den här veckan lösgör jag det första avsnittet.

mjornberg.se är platsen och inom kort kommer Mjörnbergs Trashtalk att finnas även på iTunes och andra prominenta podplattformar.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *