Finländske tränaren flyttar – klar för ny Hockeyettan-klubb

 Finländske tränaren flyttar – klar för ny Hockeyettan-klubb

 

Ifjol stod han som assisterande, men planen var att han skulle ta klivet fram i en huvudtränarroll om klubben hade överlevt. Efter Skövdes konkurs står det dock klart att tränaren Nico Surenkin rör på sig.

Den finländske tränaren flyttar över hela landet och tar över Kiruna IF inför kommande säsong. Där kommer han axla en roll som både tränare och sportchef.

– Vi är otroligt nöjda över att Nico ville signera ett 3-årigt avtal! Ska vi vara hållbara och utvecklas över tid behöver vi kontinuitet, och ledare som är ambitiösa och driver verksamheten framåt. Speciellt i dessa tider då flertalet klubbar tyvärr inte klarar licenskraven för Hockeyettan, säger klubbens representant Mattias Älvero på Kiruna IFs hemsida.

 

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare