Triss i ynglingar kontrakterade till kommande truppen

 Triss i ynglingar kontrakterade till kommande truppen

 

Det ser ut att bli en ganska ordentlig ombyggnation i klubben där en åldrande stomme sakta men säkert ska bytas ut mot en ny.

Inför kommande säsong väljer Boden att kontraktera tre unga pjäser. anfallarna Nils-Petter Hansén Rim och Philip Wikman lyfts upp från den egna juniorverksamheten och backen Gustav Hedberg hämtas hem från Skellefteås J20.

– De känns väldigt stimulerande att kunna presentera dessa unga spelare, som alla på ett eller annat vis har sina rötter i föreningen. Nils-Petter och Philip gjorde de väldigt bra ifjol, när man mer eller mindre blev inkastade i de hetaste av slutspel. Därför känns de naturligt att ge dem chansen att ta seniorklivet i Boden. Gustav har efter ungdomstiden gjort sin resa i SHL-föreningar och tog så sent som i våras SM-guld med Skellefteås J20. Vi tror mycket dem, deras utveckling och att bli kulturbärare för föreningens framtid, säger klubben sordförande Markus Sammeli på Bodens Instagram-konto.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare