700 000 innan nyår – annars måste de dra sig ur ligan

 700 000 innan nyår – annars måste de dra sig ur ligan

 

Den ekonomiska krisen är avgrundsdjup och vid ett möte under tisdagskvällen presenterade styrelsen ett faktum. 700 000 kronor måste in innan nyår, annars tvingas Surahammar dra sig ur Hockeyettan.

Det var inga muntra besked när Surahammar höll möte under tisdagen. Lyckas föreningen inte samla in det stora beloppet på några veckor kommer de inte kunna ställa laget på benen i vårserien.

”Efter en spelmässigt tuff höst med uteblivna resultat och ett minskande publikintresse och på det en svårjobbad sponsormarknad där flera företag dragit sig ur eller minskat sitt stöd så har klubben jobbat i motvind. Lägg därtill kraftigt ökade materialkostnader och befarat höga resekostnader efter nyår. Allt detta sammantaget har skapat ett läget där föreningen på kort tid behöver få in 700 000 kronor för att kunna ställa laget på isen i den väntande vårserien. Lyckas man inte så måste föreningen som nästa år firar 110 år dra sig ur Hockeyettan redan innan nyår”, skriver klubben på sin hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare