Vill signa keepern för resten av säsongen – ”vet mer inom ett par veckor”

 Vill signa keepern för resten av säsongen – ”vet mer inom ett par veckor”

David Otter. Foto: Skärmdump.

 

Målvaktssituationen ställdes på ända när ena delen av det tilltänkta målvaktsparet åkte på en komplicerad fotskada. Men med Sebastian Wagner borta lyckades Nyköping plocka in rutinerade David Otter på ett korttidskontrakt. Nu kan han bli kvar hela säsongen.
– Vi hoppas ha lite mer tydlighet de närmsta veckorna, säger sportchefen Magnus Eriksson.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Tanken var att Nyköping skulle kliva in i säsongen med Daniel Fahlström som förstekeeper och lovande Sebastian Wagner som hungrig backup, men Wagner har varit borta under försäsongen med en bruten fot och skadan riskerar att hålla honom borta ett bra tag till.

Frakturen har läkt, men keepern har skruvar kvar i foten som måste plockas bort om han ska kunna spela hockey.

– Han har testat ett par gånger på is, men då har han klarat av att åka ett varv runt, sen har det gjort för ont. Han ska få en operationstid, det som krävs nu i och med att det har läkt som det ska är att han behöver plocka ut skruvarna, för det är de som trycker på för mycket, berättar sportchefen Magnus Eriksson.

– Han har flera skruvar i foten och för rörligheten, när skridskorna sitter på är det helt omöjligt att han ska kunna prestera med dem kvar.

Tidsplanen är dock än så länge väldigt luddig.

– Det är fortfarande ganska svävande men han ska få en operationstid och det kan ta upp till tre månader innan operationen, säger Eriksson.

 

Kan bli kvar säsongen ut
När det stod klart att Sebastian Wagners skada skulle hålla honom borta ett längre tag lyckades Nyköping värva in David Otter som ifjol stod i Surahammar. 25-åringen har än så länge inte debuterat i Nyköpings tröja, men är kontrakterad grundserien ut och sportchefen hymlar inte om att man gärna ser en förlängning av avtalet ganska omgående.

– Vi vet mer här inom ett par veckor. Får Wagner en operationstid i slutet på oktober eller ännu senare kommer vi nog mer eller mindre räkna bort honom hela säsongen tyvärr och försöka signa upp Otter säsongen ut. Skulle Sebastian komma tillbaka ändå får man väl kanske titta på en utlåning eller någonting sådant för honom, just för att få stå matcher. Men vi räknar bort honom grundserien ut.

Så det riskerar att vara en förlorad säsong för honom?
– Lite så faktiskt. Om han skulle få operationstid framåt årsskiftet, när han väl har gjort operationen så är han ju inte tillbaka på is och matchredo dagen efter.

David Otter som gjort två starka säsonger för Surahammar och även fått debutera i allsvenskan för Västerås (på ett lån) dök upp som lite av en bingo för Nyköping när behovet uppstod.

– Att hitta en så pass bra målvakt den här tiden på säsongen, det blev ju tack och lov jättebra. Det första man tänkte var väl att man kanske kunde få låna in någon från SSK J20 som backup när det behövdes, men sen insåg vi att han var ledig och det kändes jättebra.

– Nu har vi ett avtal som sträcker sig grundserien ut, men vi hoppas att inte behöva vänta in det. Vi hoppas ha lite mer tydlighet kring Sebastian Wagner de närmsta veckorna och då vill vi signa upp Otter för hela säsongen.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare