#272 Filip Algeman

 #272 Filip Algeman

 

”Ska man vara helt ärlig kommer ju spelarna ha större erfarenhet av kvalserie än vad jag har, så det kanske är de som behöver ta hand om mig”

Han är inte äldre än 30 och har aldrig coachat ett uttalat topplag i Hockeyettan, men till kommande säsong tar han över på tränarbänken i hårdsatsande favoriten Hudiksvall. Idag sätter sig Filip Algeman vid mikrofonen och reflekterar över utmaningen att ta över efter hajpade tränaren Dennis Hall.

Det blir snack om känslorna kring att Hudiksvall misslyckades med att ta klivet upp, hur tidigt han skrev på för klubben, vikten av kommunikation med målvakter, att få sparken från sitt första senioruppdrag, processen i Nyköping, inspirationen från fotbollsvärlden, att vara en karriärmänniska, betydelsen av epitetet ”modern tränare”, att inte blanda sig i lagbygget och väldigt mycket annat.

Alla som stöttar via Patreon får tillgång till en bonuspodd där Filip Algeman blickar framåt mot den vinter i buss som väntar i Hockeyettan norra. Hur slår man ihjäl tiden i bussen, vad finns det för hierarkier man måste förhålla sig till, hur ser rutinerna ut och är klyschan om att ”sitta kvar i bussen” verkligen en giltig ursäkt?

För mer info om möjligheten att stödja oss via Patreon, läs här, https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Avsnittet presenteras i samarbete med GemTicket

Ni hör podden i alla de vanliga poddapparna, på Spotify eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare