Två Hockeyettan-klubbar nekas elitlicens – kastas ut ur ligan

 Två Hockeyettan-klubbar nekas elitlicens – kastas ut ur ligan

 

Efter att licensnämnden granskat klubbarna i Hockeyettan utifrån det reglemente som gäller står det klart att två klubbar inte uppfyller kraven och därmed kastas ut ur ligan.

Varken Teg eller Köping har inkommit med de dokument som krävs för att kunna granskas av licensnämnden och nekas därmed elitlicens.

Om Teg skriver nämnden:

”Vid prövning inför säsongen 2023/2024 konstaterar nämnden att Tegs SK trots påminnelser inte inkommit med någon av de handlingar som enligt det sagda reglementet ska inges inför nämndens prövning av om föreningen uppfyller de krav som ställs på föreningen enligt gällande licensreglemente. Det har därför inte gått att bedöma huruvida föreningen uppfyller dessa krav”, enligt Hockeyettans hemsida.

Om Köping skriver nämnden:

”Vid prövning inför säsongen 2023/2024 konstaterar nämnden att Köping HC trots påminnelser inte inkommit med någon av de handlingar som enligt det sagda reglementet ska inges inför nämndens prövning av om föreningen uppfyller de krav som ställs på föreningen enligt gällande licensreglemente. Det har därför inte gått att bedöma huruvida föreningen uppfyller dessa krav”, enligt Hockeyettans hemsida.

Klubbarna har nu två veckor på sig att överklaga till appellationsnämnden.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare