Återvänder med tydliga framtidsvisioner – ”Vi ska bli en så seriös klubb vi kan”

 Återvänder med tydliga framtidsvisioner – ”Vi ska bli en så seriös klubb vi kan”

Foto: Skärmdump

 

Säsongen som gick valde han självmant att kliva av som huvudtränare. Nu är han tillbaka – som sportchef.
Ambitionen är att lyfta föreningen från bottenträsket.
– Köping har legat i botten av Hockeyettan nu i flera år, det vill inte vi göra, säger nygamle chefen Johan Hellström till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

I januari valde Johan Hellström efter en lång rad svaga resultat att självmant kliva av rollen som huvudtränare i Köping. ”Till slut är känslan att man sagt och gjort allt, då är det bättre att kliva åt sidan”, skrev han bland annat på Twitter i samband med sitt avhopp. Redan där och då var dock diskussionerna igång om en annan roll i föreningen för honom och efter ett kortare gästspel i Surahammar under våren är 34-åringen tillbaka i Köping. Den här gången som sportchef.

– Det är ett jobb som jag har sneglat lite åt. Det verkar intressant, det är en helt ny grej. Jag har jobbat som hockeytränare i 14 år eller vad det är och detta är något helt nytt, förklarar han.

Vad är det som rent specifikt lockar med rollen?
– Jag tycker det är intressant det här med att bygga verksamhet, bygga organisation, alltifrån rekrytering av spelare, det blir mycket scouting och det var en spännande grej. Jag har haft turen att få jobba med många bra sportchefer genom åren så där har man väl lärt sig lite också kanske.

 

”Ska bli en seriös klubb”
En stor del i motivationen är också att göra saker och ting bättre. Köping har tvingats kvala för sin Hockeyettan-existens tre säsonger i rad och Hellström kliver tillbaka in i klubben med ambitionen att förbättra verksamheten.

– För en liten klubb som Köping, det är svårt att snacka bort resultaten de senaste säsongerna och det handlar om att hitta en väg för klubben att ta kliv framåt. En väg är ju att bygga organisation också, det är en viktig del.

– Vi ska bli en så seriös klubb vi kan bli utifrån våra förutsättningar, det är väl något vi också valt att lägga resurser på, ett nytt gym, video och allting för att kunna ta kliv.

Klubbens ordförande talade i en tidningsartikel nyligen om en allsvensk vision…
– Det jag vet är att Köping har legat i botten av Hockeyettan nu i flera år, det vill inte vi göra. Vi vill bygga något som om några år är på en övre halva av Hockeyettan.

Rent truppmässigt, hur kommer det märkas att du är sportchef, hur vill du bygga för att vända på resultaten?
– Först och främst är det väl så här att även om vi hade ett tungt resultatmässigt år så hade vi ett väldigt ungt lag och min förhoppning är att behålla så mycket som möjligt trots att det har gått tungt. Man ska inte underskatta att bli ett år äldre. Vi hade spelare i laget som var juniorer som nu blir seniorer, de har gjort en hel säsong i Hockeyettan. Det är klart att jag vill bygga vidare på det. Förhoppningen är givetvis att vi ska få behålla en stor stomme.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare