Oklart kring lagbygget – veteranens skada oroar

 Oklart kring lagbygget – veteranens skada oroar

Foto: Skärmdump

 

Revanschlustan är stor och en trupp som ska kunna åstadkomma ett bättre sportsligt resultat nästa säsong är under uppbyggnad, men samtidigt finns orosmoln på himlen.
Endast två spelare satt med kontrakt över kommande säsong och båda har plågats av skador.
– Vi drog på oss ganska många skador som behöver justeras, säger Skövdes sportchef Anders Lundström till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Endast två spelare i Skövdes trupp satt med kontrakt som löper över kommande säsong när Allettan tog slut. Två av truppens viktiga veteraner, målvakten Robin Wallin och centern Kristoffer Söder. Samtidigt två spelare som kommer från en krånglig och skadefylld säsong. Söder kom bara till spel i 20 matcher och var inte riktigt sig själv. Wallin stod bara i tre matcher och uttalanden under vintern tyder på att han på allvar överväger att lägga av.

– Det är ett långskott att han kommer till spel i augusti. Det kommer krävas operation och det förstår man ju att det kommer bli tufft att spela ishockey om han ska operera slitage på höftleder och grejer. Det är väl en jättebonus om han kan vara med, men det är ingenting vi räknar med, utan han kommer bli sjukskriven en längre period, konstaterar sportchefen Anders Lundström.

I fallet Kristoffer Söder behöver diagnosen inte vara fullt lika dyster, men även där är det höfter som har strulat och sportchefen vågar inte ta ut något i förskott.

– Jag vill inte sia om något förrän vi har på papper vad som behöver göras, men alla sådana skador som är ljumskar, höftled, sånt som sitter med senor och nerver är lite lurigt. Jag kan inte uttala mig riktigt om var någonstans vi kommer hamna.

På samma lista kan även noteras Oscar Forsmark som genomgått en operation efter säsongen och Oscar Johnsson som eventuellt kan behöva göra något åt sitt sargade knä.

– Vi drog på oss ganska många skador som behöver justeras så vi vet inte riktigt i nuläget hur det ser ut.

 

Behöver bli mer kraftfulla
Ett annat frågetecken är vad som händer med spelarna som lämnade klubben för kortare avstickare i andra klubbar vid transferdeadline. Backen Max Kardevall som drog till Boden och anfallaren Anton Lundmark som lämnade för Tingsryd.

– Nu åkte ju Boden ut så Kardevall ska få landa och så ska vi sätta oss. Han kommer tillbaka hit och vi har sagt att vi ska träffas när han är nere här om ett par dagar, så får vi prata ihop oss om det. Lundmark är jag väl lite mer tveksam till då jag tror att han har allsvenskt intresse från fler håll. Så där är det nog att vi får titta på någon form av ersättare.

Annars är truppbygget igång. Analysen kring varför säsongen för ännu en gång i ordningen blev kort har gjorts och planen är att bygga vidare kring vad man har, men ändå förstärka på vissa områden.

– I grunden är det så att vi sedan Staffan Lundh kom har haft en treårsplan att det ska bli flygfärdigt på ett par år här och den kommer vi inte frångå, men däremot behöver man justera grejer och kanske också förhålla sig lite grann till truppen och spelet utefter vad kan vi justera. Vi blev väldigt monotona i Allettan, vi kanske behöver bli mer rörliga och komma till avslut lite snabbare. Alla grejer vävs ihop och så får man titta på truppen efter det.

Blir det en stor spelaromsättning?
– Vi hade en ganska stor omsättning förra året. Lite omsättning kommer det ju bli i år också, det är ofrånkomligt om man är ett Allettan-lag i nedre delen och inte ligger i topp och kan betala skyhöga löner. Men vi kommer bygga vidare på det vi har, sen kommer det bli justeringar, det gör det. Det kommer väl bli någon i varje ände antagligen som det ser ut. Någon forward in, någon back.

Är det någon typ av spelare ni tycker att ni saknat?
– Spelet runt buren behöver bli bättre, vi behöver bli bättre och lite mer otympliga och det är klart att då tittar man direkt på vad kan man ha för spelartyper där och då är det lite kraft och lite storlek så klart. Backsidan är rätt stor, men kanske framförallt på forwardssidan att vi behöver ha in någon spelare till som är lite mer kraftfull.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare