Mer spel är uteslutet – ersättaren började resa inatt

 Mer spel är uteslutet – ersättaren började resa inatt

Johannes Sundström skadade sig i fjärde perioden. Foto: Skärmdump

 

Förstekeepern tvingades lämna den tredje semifinalmatchen på bår efter en märklig situation där han tycktes fastna i isen. Nu är mer spel i semifinalen mot Mariestad uteslutet för Piteå-målvakten Johannes Sundström.
– Att han ska spela nu de närmsta två veckorna det går inte, säger klubbens sportchef Jonatan Glader till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Det var 7.51 in i den första övertidsperioden i Mariehus Arena som Piteå-målvakten Johannes Sundström i en situation där han helt ohotad bara skulle skjuta iväg pucken föll ihop med svåra smärtor. Han såg ut att fasta i isen och skada ett knä.

Keepern lämnade isen på bår och transporterades till kärnsjukhuset i Skövde för vidare undersökning. Domen är tydlig, när semifinalserien (som Piteå leder med 2-1 i matcher) rullar vidare ikväll finns keepern inte tillgänglig för spel.

– Han lämnade sjukhuset inatt och är tillbaka på hotellet och vilar, men han är skadad, konstaterar Piteås sportchef Jonatan Glader.

– Han är borta. Vi vet inte exakt vad det är för skada, men han är inte nära spel just nu. Det är lite för tidigt att säga om säsongen är över eller inte, det behövs mer undersökningar än så, men att han ska spela nu de närmsta två veckorna det går inte.

 

Började resa inatt
Piteå fick avsluta matchen med John Westermark mellan stolparna, men till kvällens fortsättning måste en ny backup-keeper in i båset. Det gjorde att telefonen ringde hemma hos en orutinerad 19-åring mitt i natten.

– Vår J20-målvakt Albin Edlund blev hämtad 04.20 utanför sin lägenhet i Piteå så han sitter på ett tåg mellan Stockholm och Skövde just nu och beräknas nästan kunna äta lunch med laget, meddelar Glader.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten och exklusiva fullängdspoddar på måndagar. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare