Tidigare succélaget sparkar tränarna

 Tidigare succélaget sparkar tränarna

 

Ifjol gjorde laget stor succé, den här säsongen har de sportsliga resultaten varit betydligt sämre och nu får tränarduon ta konsekvenserna.

Surahammar väljer att sparka både Thomas Maikkula som den assisterande tränaren Nicklas Nywertz.

”Efter en period med internt missnöje och ett spel ute på isen som inte motsvarat förväntningarna gör föreningen en förändring som man hoppas ska få genomslag på det sportsliga”, skriver Surahammar på sin hemsida.

In i båset kliver istället Johan Hellström som nyligen lämnade Köping.

– Han är rutinerad trots sin unga ålder. Han är klok och har ett tydligt ledarskap. Han har dessutom en bra tanke kring  hur han vill att laget ska spela hockey. Jag tror det här kan bli en positiv förändring som kan lyfta laget, säger sportchefen Jörgen Mähler på Surahammars hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare