Guldhjältens son matchas i Hockeyettan

 Guldhjältens son matchas i Hockeyettan

 

Han är son till Greger Artursson, kanske mest känd för att ha skjutit ett guld till Färjestad, nu skickas den unge centern ut i Hockeyettan.

När Skövde ikväll tar sig an Karlskrona gör man det med Alexander Artursson i laguppställningen.

– Vi har ju några spelare som inte kommer till spel ikväll då vi har en del skador och sjukdom frånvaro. Då passar det bra att Alexander kör med oss. Han är ju ingen ny bekantskap då han var med och körde en vecka före jul med laget och visade då framfötterna med sitt intensiva driv och spel. Så han känner laget och passar in fint. Tanken har varit att vi ska kunna använda honom om det behövs, och vi tackar Färjestad för att de gjort det möjligt att han kan köra med oss nu några dagar till att börja med, säger klubbchefen Anders Lundström på Skövdes hemsida.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare