Tränaren om ovissa framtiden – ”Har ju några toppar i laget som absolut skulle kunna gå in i andra lag”

 Tränaren om ovissa framtiden – ”Har ju några toppar i laget som absolut skulle kunna gå in i andra lag”

Thomas Engman, tränare i Mörrum. Foto: Skärmdump

 

Klubben har meddelat att man trots det ekonomiskt utsatta läget inte har för avsikt att kliva av seriespelet, men i övrigt är det mesta fortfarande oklart. I Mörrum väntar truppen på besked och en spelarflykt går inte att utesluta.
– Vi kommer inte stoppa några spelare från att gå till andra föreningar om inte vi kan erbjuda bra förutsättningar, säger tränaren och sportchefen Thomas Engman till mjornberg.se.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

De sentida resultaten har varit bedrövliga och i Mörrum kämpar man mest för att hålla näsan över ytan. Den prekära situationen med en havererad ekonomi påverkar spelarna och tränarna kraftigt.

– Det är ingen optimal situation att jobba i, det kan jag inte påstå. Det blir svårjobbat när det är rörigt runt omkring och när det framförallt är saker man inte har insyn i själv och kan påverka. Vi är bara människor liksom. När allt kommer upp runt omkring och det är rykten till höger och vänster och man till sist inte vet vad som är sant, då är det tufft, det är inget snack om det, säger tränaren Thomas Engman.

Vad har ni för fokus just nu, är det match till match eller är ni redan i vårserien?
– Mentalt är det vårserien som gäller och det är den vi pratar om också, att försöka göra det så bra som möjligt när vi kommer dit. Men de här två matcherna som är kvar nu handlar mer om att hitta någon form av lugn i spelet och göra lite bättre prestationer för att ha det att gå på när vi kommer in där.

 

Kan inte utesluta att spelare lämnar
Samtidigt är det en märklig situation. Eftersom det än så länge inte har getts några raka svar på hur klubben ska lösa sin situation är risken överhängande att spelare kan komma att lämna truppen.

– Om de inte kan tala om vart det pekar åt, hur vi ska göra i framtiden här så har vi tagit beslut att vi inte kommer stoppa några spelare från att gå till andra föreningar om inte vi kan erbjuda bra förutsättningar. Men jag vet ju ingenting vad styrelsen jobbar fram för planer. De har sagt att de ska presentera något för oss längre fram här, men jag vet inte när det kommer. Vi går och väntar.

Är det många som hör av sig och frågar om era spelare?
– Nej det har varit ganska lugnt, det är några agenter så klart som har hört av sig och kollat läget och så där, men när jag inte har något konkret att förmedla så har de varit lugna med det svaret. Alla har ju inte agenter så man vet inte hur många förfrågningar vissa spelare har, så det kan säkert vara att de hugger på dem, det tror jag.

Ni riskerar att bli ett smörgåsbord när marknaden ser ut som den gör, alla skriker efter spelare…
– Ja och jag har ju några toppar i laget som absolut skulle kunna gå in i andra lag och tillföra någonting där, så det är klart man är lite orolig att tappa dem. I ett tufft ekonomiskt läge som vi sitter i finns det kanske inga möjligheter att värva in nytt utifrån, utan då får man köra på det som finns i de egna leden.

Är du själv också ute till ”försäljning”?
– Jag har mitt kontrakt till 2024, sen har inte jag någon aning om vad föreningen tänker och vad de vill göra. Jag vill ju jobba som hockeytränare, men jag vill ju också att det ska vara lite ordning och reda i leden ovanför så att man vet vad man har för förutsättningar. Vi får se, jag vet ju egentligen lika lite som spelarna.

Mer bevakning av Hockeyettan? För den som diggar nyhetsbevakningen och podden Mjörnbergs Trashtalk finns möjligheten att stödja via Patreon med några riksdaler i månaden. Alla som stödjer får tillgång till bonuspoddar i samband med de ordinarie avsnitten. Mer info här: https://www.patreon.com/mjornbergstrashtalk

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare