Backen får lång avstängning för brutala huvudtacklingen

 Backen får lång avstängning för brutala huvudtacklingen

 

I mötet mellan Nyköping och Väsby den 23 november tacklade hemmabacken Casper Gillberg Väsby-forwarden Nils Bolin så illa att han fick kraftig hjärnskakning och en fraktur under ögat. Nu har backen fått sitt straff.

Den omtalade tacklingen mynnar ut i att Casper Gillberg stängs av i nio matcher och inte kommer att vara spelbar igen förrän i början av januari nästa år.

”Av filmen framgår att Gillberg hade alla möjligheter att utdela en tackling mot kroppen men att han ändå valde att gå in på ett sätt som gjorde att motspelarens huvud fick ta hela smällen. Det är att anse som försvårande att tacklingen kom från blindside och med hög fart”, skriver disciplinnämnden bland annat i sin dom.

 

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare